900.000€ amenda pentru Apple in Italia pentru nerespectarea legislatiei privind acordarea garantiei pentru produse

   O agentie guvernamentala antitrust din Italia a amendat compania Apple cu suma de 900.000 de euro pentru neinformarea clientilor cu privire la acordarea garantiei legale de 2 ani pentru produsele cumparate de la compania americana. Apple Sales International, Apple Italy si Apple Retail S.R.L. sunt companiile italiene subsidiare ale Apple care au fost amendate cu sanctiuni ce totalizeaza suma de 900.000€ si totul pentru ca ele nu isi informatu clientii in legatura cu obligatia legala de a oferi 2 ani de garantie pentru produsele vandute.

   Apple ofera 1 an de garantie pentru toate produsele sale in orice tara de pe glob insa iata ca in Italia compania va fi obligata sa ofere 2 ani de garantie, asa cum se cere prin legislatia comunitara. Italia este prima tara care ia asemenea masuri impotriva companiei Apple si sper ca alte mari state europene sa ii urmeze exemplu. Apple refuza sa ofere 2 ani de garantie pentru propriile produse insa in schimb vinde un pachet numit AppleCare care costa 100$ si extinde cu un an de zile garantia produselor. Practic toti cei care cumpara AppleCare in UE platesc un an de zile pentru o garantie care o au gratuit iar  italienii sunt hotarati sa stopeze aceasta practica.

   In final amenda companiei a fost redusa la doar 500.000 pentru ca aceasta a reusit sa modifice modul in care isi informeaza clientii privind posibilitatea de acordare a garantiei pentru produse.