iPad 3 ar putea avea baterie de doua ori mai mare, ar putea fi disponibila in doua versiuni high si mid end

   Daca va era dor de un zvon legat de tableta iPad 3 atunci am pentru voi unul nou si interesant dar care probabil este foarte departe de a se implini. Conform asiaticilor de la Digitimes, Apple se pregateste sa lanseze o tableta iPad 3 cu o capacitate a bateriei dubla fata de cea existenta in iPad 2. 6579 mAh este capacitatea actualei baterii a iPad 2 iar iPad 3 ar putea avea o baterie cu o capacitate de 13.200 mAh, lucru care pentru mine pare destul de putin probabil chiar daca noul produs va fi mai gros decat cel actual.

The battery capacity for the high-end version of Apple’s new iPad – due to be unveiled in January 2012 – will be increased to 14,000mAH compared to 6,500mAH used currently, according to industry sources. Apple’s battery suppliers Simplo Technology and Dynapack declined to comment on matters concerning clients.

   Pe langa dublarea capacitatii bateriei, Apple ar intentiona sa produca doua modele ale iPad 3, unul high end si unul pentru sectorul mid range. Deocamdata nu se stie cum va diferentia Apple aceste produse prin functii deoarece se zvoneste ca ambele vor avea Retina Display deci teoretic ar trebui sa fie la fel de atractive. Desigur ca aceasta diferentiere va fi regasita si in pret deoarece produsul mid end ar trebui sa fie ceva mai ieftin si accesibil mult mai multor oameni.

Apple is set to unveil two versions of its next-generation tablet, one for the high-end segment and one for the mid-range segment, the sources said. Meanwhile, the penetration rate of lithium-polymer batteries such as those used in iPad 2 is expected to reach 15% in 2012 compared to 5% in 2011, the sources estimated.

   “Credibilitatea” acestui zvon este data de faptul ca Digitimes sustine ca lansarea noilor produse va avea loc la MacWorld, o conferinta ce are loc la sfarsitul lunii ianuarie. Problema este data de faptul ca Apple nu mai participa la acea conferinta de 2 ani de zile asa ca voi trageti concluziile in legatura cu tableta iPad 32 cu autonomie de macar 15 ore.