Saptamana viitoare vom vedea primele smartphone-uri quad core

    CES 2012 va incepe saptamana viitoare in Las Vegas, Nevada, si cei mai mari dezvoltatori de produse electronice din lume vor fi prezenti pentru a dezvalui lumii intregi ce dispozitive au pregatit pentru consumatori in anul 2012. Tot saptamana viitoare s-ar putea sa vedem si primele smartphone-uri quad-core construite de HTC sau chiar Samsung. Desigur ca dispozitivele vor rula Android 4.0 insa asta este mai putin important deoarece cu adevarat important este faptul ca aceste dispozitive vor stabili trendul anului 2012 si a celor ce vor urma.

    Terminalele mobile vor trece anul acesta la chip-uri bazate pe procesoare quad-core chiar daca Apple ar putea sa nu o faca. Deocamdata tableta Asus Transformer Prime ne-a demonstrat ca un procesor quad-core este overkill pentru o tableta, nereusind sa convinga prea multi utilizatori ca puterea de procesare oferita de Nvidia Tegra 3 merita renuntarea la o tableta iPad 2. Va fi interesant CES 2012, Apple cu siguranta urmareste tot ce se prezinta acolo si sper ca producatorii de terminale Android sa vina cu dispozitive interesante care sa motiveze compania Apple sa ne uimeasca anul acesta.

24 COMENTARII

  1. Am vazut o stire in care se spunea despre Apple ca lucreaza la o baterie bazata pe hidrogen care ar putea prelungi durata utilizarii unui iphone mai bine de o saptamana. Acum nu se stie daca bateria va fi doar pentru iphone-urile ce vor urma sa apara sau se poate utiliza si cu iphone 4 si 4s.

  2. sa fim seriosi…majoritatea avem procesoare dual-core pe PC-ul/laptop-uri iar astia scot quad core pentru tablete si telefoane mobile ! nu imi pasa absolut deloc de procesoarele androizilor..oricum le au degeaba deoarece OS-ul lor este praf si pulbere ! voi ramane la dual-core-ul meu dupa iphone 4S. sunt foarte multumit de cum se misca ( daca n-ar avea probleme de semnal ar fi telefonul perfect )

  3. Atat timp cat nu se va rezolva problema cu durata bateriei pot sa scoata ei si cu procesor hibrid ,pt ca dc te va tine doar cateva ore,degeaba

  4. 🙂 sunt utilizator iOs, dar asus transformer prime e la un pas de a fi ideala si quadul e numai bun pt un windows8 care nu va intarzia, ipad 3 nu are cu ce veni nou, ios-ul va fi la fel de trist tot anul.
    Si primul model de tranformer e genial, mouse, tastatura fizica daca vrei, conectare hdd extern, gps, apple chiar ar trebui sa urmareasca concurenta, din spate.

  5. @Totomess: Stai stai, accesoriile nu le luam in calcul pentru ca tastaturi externe gasesti si pentru tableta iPad iar hdd-uri externe.. com one, sunt si lucruri de genul asta. Mouse la o tableta? pentru Android? What for? Da, un Windows 8 ar fi interesant pe o tableta dar e departe de realitate.

  6. Mouse pentru aplicatii ca office excel sau polaris cum se numeste pt android, tableta poate avea p gramada de intrebuintari, acum depinde si ce vrei, studenti, oameni din mediu business asta apreciaza, ipad e minunat dar ca functionalitate ….

  7. Am mai spus si repet, “impotenta” celor de la samsux, htc de a avea un sistem de operare optimizat duce la nevoia de a folosi hardware mult mai puternic decat este necesar pentru a ajunge la aceleasi performante ca cele de la orice iDevice…

    Mai mult ca sigur urmatoarele produse Apple vor avea tot procesoare dual-core cu frecventa marita… atata timp cat iPhone`ul inca se descurca cu 512Mb ram de ce ar pune 5 Gb ? la fel si la procesor… daca se descurca foarte bine cu frecventa actuala de ce ar pune un quad core sau frecventa mai mare ?

  8. @Totomess, este doar parerea mea personala dar Windows 8 ma lasa rece, DAR… sa spui ca ai nevoie de mouse,tastatura sau stiu ce alte tampenii la o tableta inseamna ca ai nevoie de un LAPTOP, la aceeasi bani poti cumpara un laptop mai mult decat decent, cu tastatura si tot ce ai nevoie pentru a lucra… deci nu confunda functionalitatea unei tablete care este limitata de display, sistem operare, lipsa tastaturii fizice, etc cu functionalitatea unui laptop.

    Nu stiu cate persoane o sa umble cu un mouse si tastatura in buzunar pentru a fi folosite cu o tableta fie ea Apple, samsux sau orice alta firma.

  9. Windowsul va creste sigur si pe telefon cat si pe tableta este dragut si are potential mare, acum totul este sa isi gaseasca o platforma mobila buna si sa ramana la ea, cel putin eu asa vad, daca incepe ca androidul sa il porteze pe n firme si nu se asigura suportul pentru ele este dezamagitor.
    Anul trecut de curiozitate am cumparat si eu un galaxy tab si sunt chiar nemultumit ca s-a renuntat la suportul pentru software adica dai niste bani si ramai cu acelasi software ceea ce este cam de rahat si la 2,3 luni scot alta tableta si pun un software mai frumos/etc deci aici cred eu ca pierde androidul/firmele de tablete/telefoane.

    Pe cand la apple asa cu unele lipsuri alea lui sunt 100% multumit.

    @zoane ai cumva un link/site ceva unde pot vedea tot (televizoare/telefoane/tablete/etc?) ce se va prezenta la CES2012?
    Multumesc

  10. @Toma: Multe lucruri sunt facute special pentru tablete, ramane de vazut cum arata produsul final.
    @Totomess: Ce aplicatii excel? Aplicatiile de genul asta dar pentru tablete sunt o gluma. Ce naiba sa faci cu un mouse pe o tableta? Daca tot vrei mouse poti conecta unul bluetooth si la iPad, tastatura poti conecta deja, so…?

  11. @ Aurelian: am citit si eu articolul, dar din cate imi amintesc , era vorba despre o baterie externa si nu una integrata in telefon. Oricum, sa apara, ca dupa aia o integreaza ei intr-un final…:P

  12. @Aurelian. Ar fi prea frumos sa fie realizabila acum.Mi-ar placea enorm si mie si la toti,necontand fabricantul.Conform link-ului de mai jos,apple a patentat bateria cu hydrogen,insa nu o vom vedea prea curand si/sau in dispozitive obisnuite.Ar putea dura in mobile pana la 3 saptamani .Important e ca apple a patentat si acum oricine va face o baterie de exact acelasi fel,va trebui sa dovedeasca ca nu s-a inspirat de la apple.Aviz samsung. Link : http://www.phonearena.com/news/Apple-granted-patents-for-mobile-hydrogen-battery-systems_id25106

  13. @zaone Si mie personal imi place asus transformer , mi se pare foarte geniala . E ceva diferit fara de tot ce e in jur , poate fi si tableta si laptop , si pe langa asta , are specificatii mai mult decat decente . Nu poti compara ipad care are un amarat de 30 pin connector cu transformer care pur si simplu are aproape toate porturile ce le are si un laptop. E o diferenta mare . Singura chestie ce nu-mi place e ca nu exista un sistem de operare hybrid , sa fie bun si pe tableta , dar si pe laptop. De asta as alege iPad 2 in continuare , dar vad ca usor usor , concurenta incepe sa ne multumeasca.

  14. @oakyz,cand va tot aud cu ineptii din astea ma ia durerea de cap,cica de ce sa ne multumim cu mai mult si mai ieftin cand ne putem multumii cu mai putin si mai scump,asta da logica…
    Stii de ce prietene,sora mea are un amarat de iphone 3g cu doar 128 de rami,acum 3 zile am decis sa ii pun si iei ios 4(avea 3.1.2) pentru mutitasking si ce sa vezi,surpriza,pur si simplu iphoneul 3 a devenit inutilizabil,de ce prietene oakyz???Pentru ca apple decide sa nu puna hardware potent in produsele mele ca la anul sa ma oblige sa cumpar altul,si culmea destepti ca tine se bat cu pumnul in piept,ca ce nevoie avem noi de 1g sau 2g de rami,se misca perfect cu ce are acum,se misca mai baiatule,dar peste un an ce faci cu el???
    Uitate la ipad1 deja nu mai poate cu cei 256 de rami,isi da duhul saracul cand deschizi un joc,un mesenger si netul in acelasi timp,atata penibilism nu am vazut in viata mea,

  15. Bino dar tu te-ai documentat inainte sa faci acel update? Mie mi se pare ca ai vrut sa pui sistem de operare pentru supersonice pe un jaf de avion b52. Grow up. Nu incerca sa ma convingi ca acel telefon a iesit numai de un an. Si, ca la orice gadget, arata-mi un laptop din 2007 care sa mearga brici cu windows 8 (si nu ma refer la gamele de varf, ci la acele laptopuri sub 600 eur). Si da, nu sunt fan iphone, dar daca tu nu iti permiti sa iti updatezi hardware (device-ul) sau sa cumperi unul nou, la ce mai vorbesti despre device-uri facute pentru oameni cu bani sau care chiar vor un device “de fitze” ? La ce bun e un laptop din 2007 care nu are placa grafica si procesor sa joc eu orice joc nou? Raspunde-ti singur la intrebare. Lifecycle la un device (poate comparatia cu laptopurile e cea mai corecta si deloc exagerata) nu tine cont mereu de evolutia software. Si ca sa te lamuresc inca un pic: producatorii de jocuri sunt cei care aduc jucatorii in pragul disperarii si ii determina sa cumpere placi video noi. Si nu producatorii de hardware.
    Am un iphone 4 amarat si un ipad2 amarat. Si le folosesc ca sa dezvolt aplicatii pt iphone. Daca nu trebuia sa scriu cod, sincer, nu imi luam asa ceva. Rasplata insa e pe masura investitiei.

  16. Da stimabile m-am doscumentat foarte mult cand am pus ios 4.0,referitor la ce spui tu ca nu merge windows pe latopuri din 2007 in afara de cele din varful de gama,stau eu si ma intreb asa,oare iphone 3g nu era vard de gama?mai era vreun smartphone mai bun si mai scump ca el in perioada aia?Tovarase am pus windows 7 pe calculatoare din 2002 si merg perfect,asa ca daca nu stii taci din gura,alta problema,afla de la mine ca iphone 3g este aparut in 2008 nu in 2007,alt lucru si tot de la mine,windows 8 inca nu a aparut,iar eu am pus ios 4.0 pe iphone 3g,din moment ce apple permite acest lucru asta inseamna ca trebuie sa fie functional,iar acest ios are aproape un an,pur si simplu este inutilizabil,se blocheaza de mor….
    Observ ca nu esti un fan apple,dar asa sari in sus….Stau si te intreb eu acum,daca puneau in iphone 3g 256 de rami,oare nu era bine???aaa nuu era,ca altfel se numea iphone 3gs si nu mai avea pe ce sa imi ia bani in 2008….In locul tau taceam din gura,imi era rusine sa vin cu altfel de baliverne,nu stiu ce laptop ai avut tu in 2007 dar eu am avut un clevo m860 tu cu 4 giga de rami procesor core 2 duo hard 500g placa video nvidia 9800 GTS si mergea perfect windows 7,chiar si in ziua de astazi merg pefect toate jocurile aparute,comparatia ta de 2 lei este un fail domnule dezvoltator…Aaaa si pe pariu ca va merge si windows 8…

  17. +1 Bino. Asta e politica, lumea trebuie sa tot cumpere, des si ciclic, altfel ei nu mai fac bani…cam la asta tind toti, nu are rost sa facem lucruri prea trainice, pentru ca nu le cumpara toti pe cele noi….Cat despre tine Arasel, mi-au dat lacrimile 🙂 cum ai rupt de la gura copiilor, ca sa faci o investitie aducatoare de profit…noroc ca ai satisfactii pe masura :p

  18. @Bino prost informat esti tu… Nu ai avut curiozitatea sa testezi un Windows 8 developer preview nu? Nici macar nu stii ca exista. Partea cu industria jocurilor vad ca nici nu ai citit-o, e foarte clar ca o sa joci Doom 4, pe un sistem cu Windows 8, pe o placa nvidia GeForce MX 440, nu? Nici macar cu emulator de pixel shader vers. x nu o sa iti mearga, ca de, placa aia nu are putere, nu are nucleul grafic necesar. Reciteste ce am scris. Atent, lent. Si arata-mi unde am sustinut ca iphone 3g a aparut in 2007. Tu ori esti pornit pe jafurile scoase de apple, care erau bune cand au aparut dar, de, s-au demodat si cele noi “e” prea scumpe pentru tine ori nu intelegi ce scrie altcineva. Pe de alta parte iti dau dreptate: pana si jaful mai nou scos numit 4S are probleme pe care Apple nu are chef sa le rezolve. Clasic. Numai bine iti doresc.
    @Me nu e vorba de bani mai, am firma de soft etc, nu banii sunt o problema, lol. Si nici nu traiesc numai din cod scris pentru iphone/ipad, lol (2). Iar satisfactiile sunt. Numai pentru faptul ca am vreo 3 macuri pe care lucreaza 3 angajati ar trebui sa fie un semn ca treaba se misca bine. Normal ca nu scriu cod pentru piata din Romania, ce sa faci, aici lumea mai bine fura decat sa plateasca pentru o app chiar si 0.7 $. Auzi, da vorba ta, am ras tare de tot la fraza cu copilasii. Nu suntem in China, totusi … Succes si tie.

  19. Am pus windows 7 pe un calculator din 1998, merge “foarte perfect”, cu exceptia jocurilor mai noi. Coloram, desenam, toata ziua ne jucam. Read this! Hai sa ne jucam cele mai noi jocuri pe acel sistem. Schimbam placa video, memoria, procesorul, placa de baza, sursa si avem pe ce sa ne jucam … vezi tu ce zic?

  20. iOS 4 Update Problems Plague iPhone 3G Users … halal documentare, nenisorule. Pe urma 4.1 update. Da, au rezolvat niste probleme. Nu, se misca ca un … Corect. La ce mai faci update fara sa citesti macar asa o fuga pe google despre ce si cum?

  21. Sa mai povestesc putin despre lifecycle la produsele Apple. Sa ma refer acum la g5 un sistem care la data la care a aparut costa pana la 3000 $. Ve s-a intamplat ulterior? Ia ghiceste. Sistemul merge “perfect” si acum numai ca suporta Mac OS X <=10.5. Si asta odata cu trecerea la procesoare Intel. Cum crezi tu ca s-au simtit cei care au investit 3000 $ pe un G5 cand au constatat ca sistemul de operare (Mac OS X, ajuns acum la versiunea 10.7.2) nu ruleaza pe masinaria lor? Mai e ceva. Vrei sa scrii cod pentru IOS 5 trebuie sa ai 10.7 (Lion) in principiu. Asa ca am foarte mare dreptate cand spun ca software-ul impune achizitia de hardware, in cazul Apple. E foarte bine sa ai un g5 daca ai o tipografie, de exemplu. Dar daca vrei sa dezvolti cod pentru IOS 5 iti iei adio de la G5. Asa ca sfatul meu, vinde 3g-ul mai pune ceva si iti iei un smartphone (nu zic neaparat iphone) decent. Era acelui device e apusa. Ma bucur ca nu m-a tentat sa imi cumpar la vremea aceea un G5 chiar daca in studioul de inregistrari lucram pe asa masinarie. Minunata, de altfel. Dar depasita de timp.