Aplicatia iTunes din iOS \”confirma\” viitoarea lansare a iTunes Movie Store in Romania

   V-am spus zilele trecute ca Apple pregateste lansarea iTunes Movie Store in Romania deoarece un prim film este disponibil pentru achizitie in tara noastra. Disponibilitatea filmelor in Romania este confirmata de Apple si prin includerea in aplicatia iTunes din iOS a unei sectiuni de recomandari pentru filme, sectiune care deocamdata nu functioneaza. Desi acum cateva luni Apple nu a lansat iTunes Movie Store in tara noastra probabil din cauza unor probleme de licentiere a continutului, este clar ca acum se fac pasi spre rezolvarea problemelor si lansarea magazinului.

   Din pacate principala problema a viitorului magazin sta in faptul ca preturile sunt mult prea mari fata de cele percepute de distribuitorii locali ai aceluiasi gen de continut. Un film de calitate HD costa 12€ in viitorul iTunes Movie Store Romania si un cred ca se vor gasi chiar atat de multi utilizatori interesati sa achite pretul cerut de Apple.

7 COMENTARII

  1. Cam cat costa un DVD sau un Bluray, in magazin, in RO, in medie…?
    Putin nu e… dar nici exagerat pt cine doreste sa pastreze filmul….
    Cred si sper ca pentru inchiriat nu are sa sara de 5€ in medie……

  2. Eu cred ca vor fi destui care își doresc să descarce filme prin iTunes. Mai ales cei csre au achizitionat deja un Apple Tv.