Video: Infinity Blade 2 – o afacere de 30 de milioane de dolari

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=f4vTqozhDWo[/youtube]

   Seria Infinity Blade a devenit initial populara cand CEO-ul companiei Chair a prezentat prima versiune a jocului in 2010 in cadrul unei conferinte Apple. Atunci Infinity Blade ne era prezentat drept cel mai avansat joc, din punct de vedere grafic, pentru platforma iOS si acest lucru este valabil astazi pentru Infinity Blade 2. Popularitatea celor doua versiuni ale jocului a generat incasari de nu mai putin de 30 de milioane de dolari in doar un an de zile insa 9 milioane dintre acestia merg la Apple ca parte din taxa aplicata dezvoltatorilor de aplicatii.

Epic Games, Inc. and its award-winning Salt Lake City-based development studio, ChAIR Entertainment, today announced that earnings from ChAIR’s blockbuster Infinity Blade video game franchise have eclipsed $30 million in just one year since the introduction of the original game. One of the most popular gaming franchises to be launched on the App Store, the award-winning series has also created significant licensing interest in the underlying Unreal Engine 3 technology from developers worldwide.

   Chiar si asa, cei de la Epic Games si Chair au incasat 21 de milioane de dolari intr-un an de zile si pentru un joc dedicat exclusiv platformei iOS si suma este enorma. Infinity Blade 2 este de departe cel mai popular joc al seriei deoarece in doar o luna de la lansarea in App Store a generat vanzari de 5 milioane de dolari. Infinity Blade 1 a avut nevoie de 3 luni de zile pentru a genera aceeasi suma si avand drept baza succesul celor doua jocuri cred ca un Infinity Blade 3 ar putea fi lansat anul acesta sau poate chiar anul viitor.