Tableta de 100$ exista si arata extrem de interesant

   Fondatorii proiectul OLPC(one laptop per child – un laptop pentru fiecare copil) vor prezenta la CES 2012 prima tableta de 100$ construita vreodata si in imaginile acestui articol avem un concept al ei. Tableta va avea un ecran de 8 inch cu o rezolutie de 1024×768  si va purta denumirea de XO 3.0. Noul produs va rula Linux Sugar sau Android OS iar dupa imaginile din acest articol parte a fi un dispozitiv destul de interesant. Poate mai interesant decat design-ul este modul de functionare deoarece pe langa panourile solare implementate in ea tableta poate functiona in baza energiei generate de utilizator prin rotirea acelui maner din partea dreapta a dispozitivului.

  Tableta nu are hardware extrem de bun, nici ecranul nu va fi exceptional insa va costa 100$ si pentru fiecare minut de rotire a manerului utilizatorii vor obtine 10 minute de autonomie. Sincer sa fiu as vrea sa vad asa ceva produs chiar de catre Apple insa cu specificatii mult mult mai bune pentru ca, sincer sa fiu, design-ul mi se pare grozav(exceptie facand acel maner). Tableta este una low-budget pentru zonele defavorizate de pe glob in care oamenii nu au bani de asemenea produse insa chiar si asa pare foarte interesanta.

 

24 COMENTARII

  1. Daca ar putea sa o scoata ca acest concept ar fi bine… Ceea ce nu cred… Dar si eu as cumpara-o desigur daca poate rula filme 720p macar. Pentru jocuri nu prea ma intereseaza dar la filme as putea sa ma uit pe ea 🙂

  2. Ideea este buna dar cred ca va avea multe probleme tableta respectiva. Tableta la 350 ron e chiar ceva super bn 600 la noi daca ar ajunge dar repet o sa se strice repede parere mea

  3. Fratilor este doar un concept. Sa fim putini seriosi. La cat de subtire este si ce ecran mare are nici macar Apple nu ar putea sa o faca si asta pentru 700$. Chiar crede-ti ca puteti incarca o tableta cu energie solara? Cine a incercat sa incarca pana acum un smartphone cu energie solara? Eu am vazut ca folosind un incarcatorul auxiliar cu USB alimentat de la soare dureaza de cel putin doua ori mai mult decat prin priza. Cat ar dura oare sa se incarce o tableta. Doi la mana, pentru 100$ nici macar single core la 800 Mhz nu ar putea sa puna pe ea, cum ar putea ea sa ruleze fluent ceva la o rezolutie ca cea din articol, cand Android face o groaza de lag pe dual core-uri.

  4. Android o groaza de lag pe dualcore? Pe ce lume traiesti? Ai atins vreunul vreodata? Pe langa iphone 4 mi-am luat un htc sensation xe. Ghici care se mica mai bine.

  5. si nokia parca isi dorea un mobil full touch, nu? latest news “african facebook with local coverage thanks to xo3.0”

  6. @Adrian pana acum am atins vreo 30-40 de modele de dispozitive cu Android. Vrei sa iti arat video pe youtube cu ultimul Nexus cu ICS ce lag are? Wow, lag pe Android dual-core. Te comporti parca acum mam trezit si eu sa zis ceva de frica sa nu adorm. Sti bine si tu asta. Plus de asta HTC-ul tau este lansat in 2011 spre sfarsit asa ca fa comparatie cu iPhone 4S si nu cu un iPhone vechi de un an de zile.

  7. Partea proasta e ca eu, spre deosebire de tine, nu vorbesc din filmulete pe youtube. Am iphone4, ipad2, si un htc sensation. Asa ca pot face comparatii mult mai obiective decat multi care vorbesc doar din auzite si pipaite.

  8. iti dai seama ca daca ar fi fost asa o”groaza” de lag pe androide nu le mai cumpara nimeni nu?? vorbiti sa va aflati in treaba , eu unul am o tableta cu android pe ea (galaxy tab) si sincer nu am o groaza de lag cum visezi u si daca vrei iti fac si un filmulet sa vezi cum se misca

  9. dupa cum arata o sa tina putin bateria.manerul acela se introduce pe deget si incepi sa invarti ca sa se incarce.multe vor zbura de pe deget si se vor face tandari probabil sau va fi si antisoc?
    e un concept indraznet imaginea pentru ca in realitate va fi o troaca groasa

  10. Si cei care nu il stiu, sa il caute pe Google.
    @ardeea: Tu unul ai o tableta? Te rog sa ma scuzi dar ai dubla personalitate? O sa ma crezi daca iti spun ca parerea ta e irelevanta pentru oricine cand postezi cu nick de femeie dar de fapt esti barbat.

  11. @ardeea chiar nu vreau sa fac offtopic dar chiar nu ma pot abine. Am vazut ce a raspuns zaone si am zis sa mai fac un comentariu tocmai ca nu ma pot abtine si ma repet. Vreau sa vad un produs original samsung 100% nu 20%. Fura tot ce se poate fura de la altii mai ales de la Apple. Probabil ca nu are lag jgl-ul de xgalaxy xtab dar cand vad ca scrie pe el samsung, ma ia cu transpiratie si dispret.

    Multumesc

  12. Esenta pe care o vad eu aici e alta si nu are vreo legatura cu articolul in sine. Insa aceasta tableta, fie ea si concept, este dovada clara ca lucrurile se poate face si altfel. Pozele de mai sus raspund cu brio tuturor celor care se agata de aceeasi intrebare mereu de fiecare data cand vine vorba de un obiect Samsung copiat: “hai frate, cum ai vrea sa-l faca, rotund?” Nu. Uite ca se poate si patrat si total distinct. Vorbim de semne distinctive care sa te ajute sa nu confunzi un Apple cu un Samsung sau alt device. La fel a procedat Sony la laptopuri. Gama Vaio o recunosti oriunde, chiar daca, ca si forma este aproape identica cu un Macbook. Si Mercedes face masini de top. Si Jaguar la fel. Ambele au roti rotunde, volan, scaune, stopuri, faruri, antena radio, parbriz, etc. “cum ai vrea sa le faca frate, patrate?”. Dar, de la distanta e clar care e una si care e alta. Asta inseamna sa nu copiezi. Ford a facut prima masina de serie si totusi, in ziua de azi, nimic nu seamana cu celebrul model T. Idei sunt. Posibilitati sunt si mai multe. Trebuie doar sa te duca mintea. Aici se vede creativitatea Samsung fata de ceilalti. Iar articolul de mai sus e dovada ca se poate si altfel, nu doar copiind linie cu linie…