Dragon TV lansat de compania Nuance

   Nuance este compania al carui sistem de recunoastere a comenzilor vocale este folosit de catre Apple cu asistentul personal Siri. Desi se zvoneste de cateva luni bune ca Apple ar urma sa lanseze un televizor care ar putea fi controlat prin comenzi vocale, iata ca Nuance a lansat astazi Dragon TV. Dragon TV este o platforma care poate fi implementata in televizoare sau dispozitive asemanatoare cu Apple TV si ar permite utilizatorilor sa foloseasca comenzi vocale pentru a schimba canalul sau pentru a cauta continut multimedia in diverse magazine specializate.

The Dragon TV platform will be made available to OEMs and service operators who can choose to integrate the technology into to TVs, set-top boxes, remote control and other applications. However, the company did not announce any launch partners for the product, only its availability.

   Mai mult decat atat, Dragon TV permite utilizatorilor sa scrie email-uri, sa vorbeasca pe Twitter/Facebook sau sa porneasca apeluri video prin Skype. Platforma nu este deocamdata disponibila pe piata insa Nuance o va oferi partenerilor sai in viitorul apropiat. Desi un posibil televizor al Apple nu va mentiona in mod clar ca va folosi Dragon TV, implementarea sistemului este aproape sigura avand in vedere ca unul de la Nuance exista deja in Siri. Practic tot ceea ce va fi prezentat prin Dragon TV va fi in parte disponibil intr-un posibil televizor fabricat de Apple.