Video: Windows 8 controlat cu ajutorul ochilor

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DNMFlD5-DIk[/youtube]

   Vroiati tehnologia viitorului mai aproape de voi? Daca da atunci va anunt ca o companie americana o va aduce si totul incepe printr-o metoda de a controla Windows 8 folosind ochii. Tobii se numeste tehnologia prin care acest lucru este posibil si totul se rezuma la un dispozitiv care scaneaza in mod constant ochii nostri si interpreteaza pe ecran miscarile lor. Cei de la Gizmodo au avut ocazia de a testa un astfel de dispozitiv si rezultatul il aveti in clipul video de mai sus. Editorul pare foarte incantat de noua tehnologie si spune ca sistemul este extrem de exact, selectand foarte rapid partile ecranului in care ochii isi indreptau atentia.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gQsLzlJZnCQ[/youtube]

   Dezvoltatorii tehnologiei Tobii au facut chiar si un joculet care poate fi controlat folosind ochii si miscarile capului iar clipul al doilea prezinta modul in care functioneaza. Desigur ca pentru a utiliza sistemul fara probleme este nevoie si de cateva gesturi pentru a selecta obiectele de pe ecran insa totul functioneaza cat se poate de bine, exact ca intr-un film SF vazut la televizor. Nu se stie cand va fi oficial lansat Tobii pe piata insa presupun ca nu va fi indeajuns de ieftin pentru a fi achizitionat de catre orice persoana.

9 COMENTARII

  1. e departe de a fi implementat….uitativa cat de prost functioneaza, parca il controleaza cu miscariile corpului ca in Kinect, nu cu ochii…bullshit

  2. E bun…. Pentru persoanele handicapate care nu isi pot folosii mainile. In rest nu vad o persoana sanatoasa care ar folosii asa ceva. Totusi e bun la ceva

  3. sa stai sa cauti ceva pe ecran, si pana sa gasesti sa iti deschida orice privesti :))
    e cam ciudata ideea, si in plus, foarte obositoare pentru ochi. iar cei care ziceau CA CAlculatoarele din ziua de azi duc la o stare de leguma, unde totusi mai tastam si folosim mouseul, sa vedeti cum o sa se ajunga .. :))