Tobii REX si Gaze UI iti vor permite sa controlezi un PC folosind doar ochii

  Anul trecut v-am spus ca o companie americana intentioneaza sa aduca pe piata un dispozitiv ce va permite utilizatorilor sa controleze calculatoare folosindu-si ochii si privirea, iar acum va spun ca acel dispozitiv va ajunge in viitorul apropiat pe piata. Tobii REX se numeste dispozitivul, Gaze UI se numeste software-ul in baza caruia el interptereaza miscarile ochilor, iar compatibilitatea se rezuma “doar” la Windows 8. Dispozitivul se conecteaza prin USB la orice monitor, este compatibil cu orice calculator care ruleaza Windows 8, iar cu el puteti face zoom/scroll, puteti naviga prin Metro UI-ul din Windows 8 si cam atat.

  Desi ideea din spatele REX-ului este interesanta, din pacate produsul nu va permite sa controlati in totalitate Windows 8-ul, deci veti avea nevoie de mouse si tastatura pentru a controla sistemul de operare, in segmentele pentru care REX nu a fost conceput. Chiar si asa, anul 2013 se anunta a fi unul interesant pentru cei care asteptau asemenea tehnologii, REX fiind al doilea produs de acest tip, primul fiind numit PCEye, insa pretul sau de 7000$ nu a convins prea multa lume ca merita achizitionat.

  REX nu poate fi deocamdata achizitionat din magazine, insa pentru dezvoltatorii de programe exista o versiune speciala a produsului care va ajunge in zilele urmatoare pe piata la pretul de 1000$.