Apple si necesitatea lansarii unei tablete iPad 3 cu Retina Display

   2 ani de zile Apple a oferit utilizatorilor sai tablete iPad cu ecrane de 9.7 inch ce aveau o rezolutie de 1024 x 768. De mai bine de un an de zile se zvoneste ca Apple ar urma sa lanseze o tableta iPad cu Retina display si cred ca anul acesta zvonurile se vor adeveri. Spun asta pentru ca la CES 2012 avem deja doua tablete de la Acer si Asus care au ecrane cu rezolutie 1080p si atentia consumatorilor se vor indrepta cu siguranta spre ele. Tableta iPad 2 este foarte buna, este cea mai cautata si mai cumparata insa trebuie sa recunoastem ca rezolutia ecranului lasa de dorit.

   Cand te uiti la ecranul unei tablete iPad si la iconitele din Springboard realizezi ca Apple a cam ramas in urma dar iPad 3 ar putea salva lucrurile. Se spune ca Apple nu se uita al concurenta cand vine vorba de construirea propriilor produse insa este absurd sa presupui ca o companie ca Apple nu se uita la cele mai atractive produse de pe piata si nu incearca sa le depaseasca. Majoritatea tabletelor disponibile pe piata au rezolutii 720p sau mai mari iar Apple trebuie sa faca in 2012 pasul cel mare si sa implementeze rezolutie de Retina Display(2048 x 1536 pixeli) in iPad 3.

   O rezolutie atat de mare ar necesita si un procesor quad-core pentru a rula aplicatiile, filmele si jocurile cat se poate de bine iar iOS 5.1 contine deja dovezi care dau de inteles ca procesoarele quad-core sunt in momentul de fata testate cu iDevice-urile companiei din Cupertino. Eu unul cred ca implementarea Retina Display pe iPad 3 va convinge foarte multi consumatori sa dea uitarii tabletele Android si sper ca Apple sa nu mearga pe ideea promovarii unei tablete cu Siri si FaceTime HD pentru ca strategia lor ar putea fi una sortita esecului.

21 COMENTARII

  1. Nu stiu dc va fi retina dar macar 1080p. Problema va fi la aplicatii. Cele normale o sa fie intr-patratel de 5 cm patrati.o sa inceapa fragmentarea si pe Ios.

  2. Fac pariu pe 3 iPad-uri 3 ca nu va avea rezolutia aia enorma. 1080p da, 2048 x 1536 poate peste 2-3 versiuni. Las in scris daca se baga cineva 🙂

  3. 2048 x 1536 vs 1920 x 1080 ? de ce e asa de mare diferenta? retina display pt ipad ar fi ok dpdv al developerilor, 1920 x 1080 ar duce la fragmentare. nu cred ca apple isi va fragmenta linia de produse!

  4. Radu singurul ecran retina e cel de la iphone. si ma indoiesc ca se fragmenteaza osul daca ar face de ex 1.5x pixeli si nu 2x.

  5. Zaone cand l-au lansat ziceau ca are o densitate de pixeli mai mare decat poate percepe ochiul uman. Pentru iphone a coincis cu dublarea rezolutiei, dar pe ipad poate fi alta, nu?

  6. Teoretic nu pentru ca la iPad sunt vreo 130 ppi deci teoretic ar trebui sa tripleze densitatea de pixeli dar nu vor tripla rezolutia deci vor face altceva.

  7. Nu va inteleg , mai ales pe tine zaone , de ce trebuie QUAD core??? prefer un dual core stabil decat un quad core de abia iesit din fabrica… si asa gandeste si apple , e primul lor an de dual core , peste 2 ani vom avea sixteen core? sa fim seriosi , chestiile asta avanseaza mult prea mult , i sunt doar asa de a lua ochiul clientului. E ca si cum as avea dacie , dar cu motor de BMW , doar asa sa se uite bine lumea la mine , ca daca prind 200 la ora , se desprind rotile…

  8. la 200 la ora ,rotile o iau inainte si tu din urma :)))

    nu va mai stresati cu retina display….orice ar scoate Apple in continuare, noi vom merge la bancomat si vom scoate toata linia de credit si fuguta la emag/evomag.Asa e natura noastra …avem tehonologie si antene wifi in c*r dar pe masa punem doar orez si jumari cu mustar

  9. @Alin Cristian, aceeasi parere o am si eu… NU numarul de nuclee dicteaza rezolutia si capacitatea grafica, intamplator sau nu, cum exista si la PC`uri procesoare cu chip video integrat exista si la telefoane/tablete dar nu este legata de numarul de nuclee ! La fel de bine puteam gasi un dual core cu chip grafic la fel de perfomant… si acum sa fim seriosi eu ma joc si rulez software muuult mai avansat decat o sa fie in viitorul apropiat pe tablete pe un “amarat” de dual core, cred ca deja au inceput sa abereze la capitolul asta.

  10. @zaone daca are pune rezolutia aia pe un ipad care are ecranul 9.7 inch ar avea decat 263dpi si nu ar avea retina display cu e la iphone 4 si 4s 326dpi

  11. frate eu nu stiu ce aveti cu rezolutia de la iPad, pana acum 2 ani nimeni nu pomenea absolut nimic, decand a-ti vazut niste tablete android cu 1080p gata hai si apple cu tetina….

    Sincer eu cand ma uit la iPad vad o bijuterie, nu vad nici un pixel, adica nu fac diferenta…

    sincer as vrea procesoare mai puternice si rami mai multi sa putem rula orice tip de aplicatie

  12. @Claudiu: Retina Display inseamna dublarea rezolutiei, asa cum s-a intamplat cu iPhone 4. Cel putin asta inseamna acum.

    Daca rezolutia este un numar cum ai calculat ca ar fi dubla ?
    Rezolutia 960*480 este de 4 ori mai mare decat 480*320 ?
    Daca ipad are 1024*768 o rezolutie de 2048*1536 este tot de 4 ori mai mare ..nu dubla.