Apple si necesitatea lansarii unei tablete iPad 3 cu Retina Display

21

   2 ani de zile Apple a oferit utilizatorilor sai tablete iPad cu ecrane de 9.7 inch ce aveau o rezolutie de 1024 x 768. De mai bine de un an de zile se zvoneste ca Apple ar urma sa lanseze o tableta iPad cu Retina display si cred ca anul acesta zvonurile se vor adeveri. Spun asta pentru ca la CES 2012 avem deja doua tablete de la Acer si Asus care au ecrane cu rezolutie 1080p si atentia consumatorilor se vor indrepta cu siguranta spre ele. Tableta iPad 2 este foarte buna, este cea mai cautata si mai cumparata insa trebuie sa recunoastem ca rezolutia ecranului lasa de dorit.

   Cand te uiti la ecranul unei tablete iPad si la iconitele din Springboard realizezi ca Apple a cam ramas in urma dar iPad 3 ar putea salva lucrurile. Se spune ca Apple nu se uita al concurenta cand vine vorba de construirea propriilor produse insa este absurd sa presupui ca o companie ca Apple nu se uita la cele mai atractive produse de pe piata si nu incearca sa le depaseasca. Majoritatea tabletelor disponibile pe piata au rezolutii 720p sau mai mari iar Apple trebuie sa faca in 2012 pasul cel mare si sa implementeze rezolutie de Retina Display(2048 x 1536 pixeli) in iPad 3.

   O rezolutie atat de mare ar necesita si un procesor quad-core pentru a rula aplicatiile, filmele si jocurile cat se poate de bine iar iOS 5.1 contine deja dovezi care dau de inteles ca procesoarele quad-core sunt in momentul de fata testate cu iDevice-urile companiei din Cupertino. Eu unul cred ca implementarea Retina Display pe iPad 3 va convinge foarte multi consumatori sa dea uitarii tabletele Android si sper ca Apple sa nu mearga pe ideea promovarii unei tablete cu Siri si FaceTime HD pentru ca strategia lor ar putea fi una sortita esecului.