iOS 5.1 beta 3 dezvaluie existenta Siri Dictation pentru iPad si iPod Touch plus suport pentru limba japoneza

6

   Apple a lansat aseara fara prea mult fast iOS 5.1 beta 3 si foarte multi utilizatori au constatat imediat ca noua versiune a sistemului de operare nu contine noutati chiar atat de importante. In afara readucerii optiunii de a dezactiva conexiunea 3G pe iPhone 4S, iOS 5.1 beta 3 pare doar un update care contine bug fix-uri si imbunatatiri ale performantelor. Ei bine lucrurile sunt complet diferite deoarece in aceasta noua versiune a sistemului de operare exista informatii care dau de inteles ca Siri si Siri Dictation ar putea ajunge pe iPad si iPod Touch.

   Siri Dictation este functia de scriere dupa dictare implementata de catre Apple in iOS 5.1 si se pare ca vechile iDevice-uri o vor avea disponibila. Daca functia ar fi aparut doar pe iPad atunci probabil am fi vorbit despre un sistem care ar fi fost implementat exclusiv in iPad 3 insa din moment ce apare si pe iPod Touch este foarte probabil ca Siri Dictation sa fie disponibil pentru toate iDevice-urile. Asistentul Siri nu a fost descoperit in totalitate in acest build al iOS 5.1 insa asta nu inseamna ca el nu va fi implementat desi acest lucru pare putin probabil avand in vedere ca Siri este principala atractie a iPhone 4S.

   In final aflam ca aceasta versiune a iOS 5.1 aduce suport pentru limba japoneza pentru Siri deci Apple intentioneaza sa se tina de cuvand si sa le ofere vorbitorilor de chineza, coreeana, italiana, japoneza si spaniola posibilitatea de a utiliza Siri in propria limba.