Video: Intel incearca sa faca uitat MacBook Air-ul, uimeste audienta falsificand o demonstratie in direct

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TAGrPyMKA_k[/youtube]

   Dintotdeauna am apreciat produsele celor de la Intel si procesoarele lor au fost si vor ramane, in viitorul apropiat, varful de gama in domeniu. Din pacate intr-o tentativa de a face o conferinta perfecta Mooley Eden de la Intel a incercat sa isi pacaleasca audienta ca se afla la volanul unei masini cand in realitate el mima miscarile volanului dupa un clip video rulat pe un ultrabook. Daca va uitati la clipul de mai sus veti observa chiar inaintea inceperii demonstratiei ca in imaginea preluata de pe ultrabook apare meniul VLC Player care demonstreaza faptul ca pe ultrabook ruleaza un film. Practic aceasta demonstratie trebuia sa arate tuturor cat de performante sunt chip-urile Intel din noile ultrabook-uri lansate de companie insa din pacate tot ce vedeti in clip demonstreaza cat de departe este intel dispusa sa mearga pentru a arata tuturor ca un produs este foarte bun cand poate in realitate lucrurile stau complet diferit.

   Pe final Mooley Eden ar fi incercat sa dea de inteles ca tot ceea ce facea el este o gluma insa inainte de a incepe demontratia ar fi afirmat ca va prezenta tuturor performantele grafice ale ultrabook-ului produs de Intel testand un joc din seria F1 2011. Daca Intel nu are incredere ca propriile produse pot demonstra cat de bune sunt, atunci consumatorii de ce ar trebui sa aiba incredere in ceea ce spune Intel? In aceasta primavara Intel ar urma sa lanseze noi procesoare teoretic mai puternice decat cele vechi insa vazand demonstratia de mai sus sunt convins ca orice comunicat de presa al celor de la Intel trebuie privit cu mare mare neincredere.

UPDATE: Conform celor de la Anandtech, un reprezentant al Intel a declarat ca rularea filmului in locul unei demonstratii a fost facuta pentru ca momentul a fost adaugat tarziu la prezentare si nu a fost timp pentru pregatirea sa. Un reprezentant al Anandtech sustine ca a asistat la un test in direct al ultrabook-ului si acesta ar fi reusit sa ruleze jocul fara probleme. Si mai jos aveti un adevarat demo.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PCBy4MK32I4[/youtube]

31 COMENTARII

  1. Neah, nu a fost nicio gluma. De ce sa faci o gluma cand ar trebui sa arati ca ultrabook-ul are putere de procesare suficient de mare pentru a rula un joc DX 11? De ce sa rulezi un clip video ca sa demonstrezi asta?

  2. daca voia intr-adevar sa falsifice ceva … cred ca date fiind coordonatele prezentarii .. era imposibil sa ne prindem … nu cred ca are vreo legatura cu mac airul .. oricum apple are destui fanatici care sa cumpere si daca produsul apple nu e cel mai bun de pe piata (noroc ca in principiu de obicei produsul e printre cele mai bune de pe piata). pare o gluma …

  3. Lol, la CES 2012 au fost prezentate o groaza de ultrabook-uri care intra in competitie directa cu MacBook Air-ul nu cu altceva. Si daca totul nu a fost o inscenare raspundeti-mi la intrebarile de mai sus si cititi update-ul.

  4. @zaone cum spuneam ai inteles GRESIT gluma, daca erai atent la un momentdat spune clar ca jocul este controlat de ” baietii din regie” si arata pe cei care se jucau in momentul respectiv.

  5. @zaone tu si cei de la Anandtech sunteti invitati sa urmariti ce spune la secunda 34 … nu stiu de unde va venit ideea ca este un filmulet… jocul este in timp real numai ca nu este controlat de cel care prezinta ci de cineva din “culise”.

    L.E. la secunda 34 cand spune ca este controlat de cei din culise ii si arata, chiar nu inteleg de unde si pana unde spui tu ca este un film.

  6. Bine, daca vrei sa fie ca tine … au “pacalit” audienta timp de 34 secunde, dupa care a spus ca jocul este condus de cei din culise…. in general apreciez articolele tale dar asta aste unul fix de can-can. Daca tacea malc pana la sfarsit intelegeam dar omul clar a facut o gluma din momentul in care a inceput sa conduca cu o mana si mai tarziu fara ambele… daca si acum vrei sa continui sa faci lumea sa creada ca este o “inselatorie” treaba ta, dar am impresia ca totusi intelegi engleza iar sunetul din video este destul de clar pentru a intelege ce spune.

  7. Iti dai seama ca sustii o chestie total aiurea chiar daca te lauzi ca stii engleza. Omul a pornit un clip video si dupa a spus ca aia din backstage conduc masina. Spune-mi tu ce logica are pentru tine asta. Imi dau seama ca iei tot ce spune ala de bun de parca el ar detine adevarul absolut dar uita-te la video si decide-te singur.
    Daca nu ar fi aparut meniul ala as fi crezut ca o conduce un om din spate dar din moment ce apare meniul VLC e clar ca e un clip video care ruleaza si nu schimba imaginea ca sa spuna ca a trecut de pe video pe joc. In clip ala minte si prima parte demonstreaza clar lucrul asta. Asta inteleg eu cu engleza mea.

  8. hmm am revazut videoclipul original .. apare intr-adevar un meniu care oare de VLC .. acum par a fi 3 posibilitati:

    1) e un film
    2) il controleaza el
    3) il controleaza aia din spate

    problema e ca daca e un film .. atunci e o minciuna ca masina ar fi controlata din spate de echipa … asta zici zaone ?

  9. Voi nu stiti ca aici numai zaone are dreptate? Este blogul lui, dreptatea lui. Nu cred ca a avut vreodata curajul sa recunoasca ca a gresit.
    Este clar ca unii nu inteleg glumele, si este clar ca altii nu numai ca nu le inteleg dar le mai inteleg si gresit :))
    Totusi… poate ca nu a fost o gluma prea reusita.

  10. V-ati gandit ca VLC -ul putea doar sa preia un simplu stream de pe retea, unde era controlat de tehnicienii din spate ? Nu ii vad atat de prosti pe astia de la intel sa riste un fake!

  11. MacBook-urile vor avea procesoare Ivy Bridge.
    Pentru cei care nu au inteles articolul: Intel a simulat ceva cand a spus ca prezinta live, asta e o greseala. Platforma lor pare a fi capabila sa duca jocul respectiv dar nu era vorba de asta aici ci de faptul ca ei au gafat, atat si nimic mai mult.