Apple acuzata de santaj de o companie spaniola

   Anul trecut compania Apple a inceput o batalie legala cu o companie spaniola numita NT-K pe care o acuza de incalcarea unor brevete de inventie. Compania produce tablete Android si in imaginea de mai sus aveti unul dintre propriile produse iar, din punctul meu de vedere, dispozitivul nu prea semana cu o tableta iPad. Chiar si asa, Apple a acuzat compania spaniola de contrafacere si a depus o plangere penala la parchetul de pe langa o instanta din regiunea Valencia acuzad-i pe cei de la NT-K de faptul ca au incalcat prevederile penale cu privire la contrafacere.

NT-K was offended by having to defend itself in a criminal proceeding that was more or less directly triggered by Apple asking customs authorities for help against an alleged counterfeiter. NT-K argues that Apple sought to enrich itself to NT-K’s detriment by intimidating NT-K, with the force ot its legal machinery, into the destruction of its products, the discontinuation of their commercialization, a waiver of its legal rights and the surrender of its customer list. In the alternative, Apple was going to — and did — shut down NT-K’s importation of allegedly infringing products for at least a certain period of time.

   In urma blocarii posibilitatii de a mai importa tablete, cei de la NT-K au depus o plangere panala impotriva companiei Apple acuzand-o de santaj. Ei spun ca Apple si-a folosit “masinaria legala” pentru a ii ameninta, initimida si forta sa opreasca productia de tablete Android altfel riscand sa le fie interzisa comercializarea propriilor produse. Cei de la NT-K sustin ca prin aceasta campanie legala desfasurata in Spania Apple a cautat sa se imbogateasca, lucru care s-ar fi intamplat chiar daca NT-K vindea sau nu tablete in propria tara.

   Dupa desfasurarea evenimentelor, compania spaniola isi cauta dreptatea in instanatele din Spania insa e greu de spus daca va avea castig de cauza in aceasta disputa.