Marii producatori de smartphone-uri planuiesc sa aplice strategia de succes a companiei Apple

  Anul trecut Steve Jobs spunea ca 2011 a fost anul copiatorilor acuzand mai multe companii de copierea iDevice-urilor lansate de catre Apple pe piata in ultimii ani. Afirmatia lui Steve Jobs a fost adevarata insa ea ar putea fi la fel de adevarata si in anul 2012 deoarece 4 mari producatori de smartphone-uri ar fi luat decizia de a implementa una dintre stretegiile de succes ale Apple. HTC, Motorola, Sony si RIM ar dori sa lanseze mult mai putine modele de smartphone-uri anual, exact cum face Apple cu terminalul iPhone care este actualizat doar o singura data pe an.

Smartphone vendors including HTC, Research in Motion (RIM), Sony and Motorola Mobility all are likely to adjust their strategies by reducing the number of new models launched each year, while focusing their resources and marketing on designated models, according to industry sources in Taiwan. The strategy shifts come after Apple and Samsung Electronics have apparently managed to widen their market share against rival vendors by focusing on a single or some flagship models each year, the sources noted.

   Ideea lor este buna, s-a dovedit ca are succes insa depinde foarte mult si de compania pe care o utilizeaza. Desi pentru Apple aceasta strategie s-a dovedit a fi “castigatoare”, pentru altii aplicarea aceluiasi plan ar putea avea efecte complet diferite. Apple lanseaza un iPhone o data pe an insa atunci cand o face o face cu fastinsa intre timp tine utilizatorii in suspans cu diverse zvonuri legate de produsele sale. In cazul celor 4 companii nu am vazut un buzz la fel de mare precum in cazul Apple si nu stiu cat de multe vor avea de castigat prin reducerea numarului de smartphone-uri lansate in fiecare an.

8 COMENTARII

  1. Au devenit cam plictisitoare articolele astea cu copiatul.
    Ba Samsung copie,ba acum toti producatorii, care saracii toti sunt in mizerie, copiaza Apple.
    Daca faci un telefon cu un singur buton , clar e copiat.
    Nu pot trage si astia o basina ca si asta e copiata dupa Apple.

    Lasa-i prietene in pace. Te deranjeaza pe tine ca detinator de iphone ca samsung face un telefon care seamana cu al tau?

    Mai crezi in exclusivitatea apple cand intr-un vagon de metrou jumate au iphone. Sunt unii la care te intrebi de unde rahat au ei bani de iphone. Se imprumuta pe la banci , se trag pe cur doar sa aiba si el telefon da fita.

  2. Dacă Apple scoate doar un telefon pe an, rezultă că acei copiatori nu vor avea decât o singură “sursă de inspirație” pe an, de unde copiatorii au tras corect concluzia că nu vor fi în stare să vină cu mai mult de un telefon nou pe an, un număr direct proporțional cu numărul surselor de inspirație! 😉

  3. @Tigris Regalis esti tare. Dar pana sa vina apple de unde s- au mai inspirat? Treaba lor ce vor face, doar ca piata e mare si nu toata lumea are nevoie de smartphone-uri. Asa ca tre sa scoata mai multe modele pt toate buzunarele si nevoile, dar nici asa multe ca acum.

  4. @Florin.S: Până să apară iPhone, sursele de inspirație pentru producătorii copiatori erau cele realizate de liderii tehnologici din acea vreme, în ultima perioadă înainte de iPhone acestea erau telefoanele de la Nokia și Blackberry (chiar și prototipurile de Android imitau în acea vreme pe Blackberry, după care li s-a părut mai cool să imite pe Apple).

  5. toata lumea vrea “sa muște din fructul interzis”. pentru asta exista Samsung. ii tine locul Evei. daca nu erau competitorii, ne mai puteam mandri si certa cu altii ca ei copie de la noi si nu invers? cand Steve nu’i… “ne ocupam noi” spuse Android & co.