Prima Pagina Apple Operatorii de telefonie mobila din Singapore vand terminale iPhone 4S fara camere

Operatorii de telefonie mobila din Singapore vand terminale iPhone 4S fara camere

   Desi Apple nu permite partenerilor sai sa modifice in vreun fel iOS-ul sau terminalele iPhone, iata ca in Singapore regulile stricte impuse de companie nu sunt respectate. Acolo operatorii de telefonie mobila vor comercializa terminale iPhone 4S fara camera frontala si cea din partea din spate, insa vorbim doar despre modele care vor fi utilizate de catre soldatii din bazele militare. In Singapore soldatii nu au voie sa intre in baze militare cu telefoane mobile echipate cu camere asa ca operatorii de telefonie mobila au decis sa scoata camerele din terminale si sa le lase doar restul functiilor.

Following a year-long review, Mindef [the Singapore Defense Ministry] recently issued guidelines to its servicemen on the use of such smartphones.  It is understood that servicemen with these phones must show a certificate to prove that their handsets were modified by any one of the local telcos.  Last September, Mindef spokesman Desmond Tan told The Straits Times that Mindef and the SAF were ‘exploring ways to allow our personnel to use smartphones while maintaining our current security policy on disallowing personal image-capturing devices to be used on Mindef/SAF premises’.

   Problema cu decizia celor din Singapore sta in faptul ca Apple nu le-a permis sa faca acest lucru deci operatorii scot camerele in propriile service-uri si apoi vand dispozitivele fara aceste componente. Va fi interesant de vazut cum va reactiona Apple, o companie care impune reguli foarte stricte partenerilor sai si care sanctioneaza nerespectarea regulilor. In mod normal operatorii de telefonie mobila din Singapore ar trebui sa nu mai primeasca terminale iPhone 4S insa vom vedea in saptamanile viitoare cum va decide Apple sa rezolve problema.

 • george1

  WTF ?

 • RG

  Daca erau asa destepti,impiedicau folosirea camerei foto la nivel software.

 • MarioXXL

  era mai simplu sa-i scoata bateria si gata…problema rezolvata .. hihihihi

 • Soulyd

  Nu este deloc o idee rea, daca nu au voie sa intra cu device-uri echipate cu camera de ce sa cumpara nokia 3410 daca pot scoate camere din iphoneuri… 🙂 LOL

 • Rely

  apple nu are nici o problema sa le restrictioneze interesul lor e sa vanda si tata timp cat si soldatii pot fi monitorizari prin gps de catre apple pt ei e un lucru bun… camera e neinteresanta

 • Locohaust

  O sa le dea jet cei din singapore

 • Chatagra

  Deh e singura metoda de a avea un smartphone in locurile in care fotografiatul e strict interzis . Acest lucru se intampla peste tot unde sunt zone de securitate maxima ( a se vedea baze militare cu rachete, centrale atomice ) unde orice telefon cu camera este oprit la poarta .Dar ce se intampla daca esti angajat acolo si ai nevoie de un smartphone pt a-ti desfasura activitatea ?

 • Spliffy

  Soldatii vor folosi iphone 4s??? Vrajeala pe fata! Trebui baterie in razboi nu performanta!

 • Ei pot folosi camerele pentru a face poze unor secrete militare 😉

 • Anonymous

  @RG: Stii ce vorbesti?

 • Florin.S

  Pentru soldati sa le dea un amarat de tel fara nimic. La ce le trebuie lor smarphone? Si la ce ar folosi un smarphone in interes de serviciu un militar? Pt mess si mail? Sau cu aplicatia aia “nightvision” il folosesc pe timp de noapte:) ?! Dar ups, nu are camera. :d.

 • Mankid40

  Din cate stiu si prin romania in anumite UM nu se dadea voie la telefoane cu camera, si ofiterii cautau modele gen E50 si E51 fara camere, la timpul lor.

 • Claudiu daniel

  Chatagra ai inceput bine si ai ramas in aer … E normal sa nu aiba acces in zonele militare orice fel de camera asa deci si prin urmare grecii fak comert pe mare !!! Si daca trebuie sa intri cu o treaba trebuiesa obtina un permis special . Daca esti un ofiter superior poate intrii desii nici aceia nu ar trebuii sa aiba acces daca sunt respectatestrict regulile si punctul !! Cine a facut armata STIEE !!! cine nu i si imbunatateste cultura generala !!

 • Chatagra

  @Claudiu Daniel .. Nu am vrut intentionat sa extind discutia 🙂 .Eu nu ma refeream in mod special la baze militare . Spre ex acelasi gen de securitate este impusa si la o centrala nucleara .. de pe la noi … Unde nu e permis accesul cu telefoane cu camera dar ca angajat ai nevoie de un smartphone …si nu pt a sta pe facebook 🙂

 • Liviu

  Apple 4s nu e DELOC un telefon de armata. Caracteristici principale pt. Un tel de armata sunt : autonomie f. Mare , sa reziste suficient de bine la vibratii , intemperii , socuri , sensibitate mare radio , protectie mare la descarcari electrostatice . Armata nu ar permite internet pe el sau detectarea pozitiei prin gps . Pt. Un target de 0,001% din vanzari , apple nu va modifica nicicand specificatiile telefonului , e pt. Publicul larg . Din pacate applee face doar telefoane fragile , in care apa intra cu usurinta , in contradictie cu partea electronica din interior , care este o bijuterie inginereasca .