Prima Pagina Apple Tableta iPad 2 este lider intr-o piata de nisa conform presedintelui Lenovo

Tableta iPad 2 este lider intr-o piata de nisa conform presedintelui Lenovo

  Intr-un interviu acordat publicatiei BusinessWeek Yang Yuanqing, CEO al companiei Lenovo, sustine ca tableta iPad 2 este lidera unei piete de nisa care nu va detrona vreodata piata PC-urilor. Lenovo este unul dintre cei mai mari producatori de PC-uri de pe glob si probabil nu a realizat inca faptul ca tabletele incep sa atraga atentia din ce in ce mai multor oameni care prefera sa le cumpere in locul unul notebook/laptop sau calculator. Este adevarat ca tabletele nu pot inlocui complet un calculator in momentul de fata insa 2011 a aratat ca tabletele pot afecta serios piata PC-urilor si Lenovo a avut destul de mult de suferit. iPad 2 este lidera pe piata tabletelor unde deocamdata niciun alt model de tableta nu a reusit sa starneasca interesul la fel de multor consumatori. In 2011 au fost lansate foarte multe tablete Android insa niciuna nu a fost indeajuns de buna pentru a fi cumparata in zeci de milioane de exemplare.

Tablets will not replace the traditional. The traditional PC is changing to adapt to the customer requirements. The tablet is an extra market for some niche customers. This will become a trend to replace part of the notebook market. Apple is the leader. For the Android ecosystem, we still need to learn something, we still need to improve something.

  CEO-ul Lenovo considera ca ultrabook-urile vor fura o parte din piata notebook-urilor anul acesta si in anii urmatori iar din acest punct de vedere el are dreptate. Oamenii vor dispozitive cat mai portabile care ofera o autonomie a bateriei cat mai buna iar de la MacBook Air multi au invatat ce trebuie sa ofere clientilor. Acum tabletele au un ritm de crestere mai mare decat PC-urile si daca cei de la Lenovo nu vor reusi sa vina in viitor pe piata cu tablete la fel de interesante precum Yoga Flip atunci s-ar putea sa aiba foarte multe de pierdut din toate punctele de vedere.

 • Alexandru Tataru

  In opinia mea nu cred ca tabletele sau ultrabook-urile vor devenii vreodata un concurent vrednic pentru notebook-urile adevarate. Imi plac tabletele si MacBook Air-ul este un super notebook dar cat timp nu are placa grafica separata nu ma pot atinge de el. In opinia mea un notebook de 13″ cu un i5, 8 GB RAM si o placa grafica de cel putin 512 MB este alegerea ideala, ceva gen Mac Book Pro de 13″. Mic si puternic dar in nici un caz ultrabook.

 • z3wl

  “Lenovo este unul dintre cei mai mari producatori de PC-uri de pe glob si probabil nu a realizat inca faptul ca tabletele incep sa atraga atentia din ce in ce mai multor oameni care prefera sa le cumpere in locul unul notebook/laptop sau calculator. ”

  tu vrei sa ne zici ca poti pe tableta sa lucrezi in office , autocad , 3d studio max sau alte programe de genul?:) oricine ar alege un mouse si o tastatura in detrimentul unui ecran touchscreen. nu ai cum sa contrazici asta. touchscreen-ul inca e in stadiul de moft…adica tableta e buna pentru metrou, stat in pat, frecat menta pe net…nu pentru a munci pe ea.

 • Voi ati vazut cat de bine au scazut vanzarile de PC-uri si cat au crescut cele pentru tablete?

 • Alexandru Tataru

  @zaone este doar un trend si atat. Cum a spus si @z3wl, nu o sa te poti juca niciodata MW3 pe un ultrabook sau face AutoCAD, scrie licente/dizertatii pe acea tastatura. Tabletele o sa mai “pape” putin din piata notebook-urilor pana se va ajunge la un echilibru si apoi gata. P.S. Sa nu uitam si de marile companii (ca doar ele cumpara atatea sisteme la angajati). Nu cred ca s-ar apuca o firma sa dea ultrabook-uri ca si sisteme de munca la angajati. Tot desktop-uri si notebook-uri o sa fi.

 • onu

  Si cati din cumparatorii de PC-uri folosesc AutoCad sau 3d sm? 1%! Restul opteaza pentru tablete.

 • Tuzgureanu

  @onu-corect! Poate nu chiar 1%, dar f putini in orice caz.

 • eded

  Desktopurile au scazut mult in vanzari, deoarece un laptop mediu face cam tot ce vrea un client.

  Cine are daja laptopul de acum trei ani care merge f. bine, nu are nici un motiv sa upgradeze.

  Ma aflu exact in acest caz. Desktop nu imi mai cumpar niciodata, iar laptopul meu face tot ce vrau de la el, chiar si light gaming. (am Xboxu pentru celelalte jocuri)

  Piata de pc-uri se va reduce la pc-gameri si proiectanti cad/3d (si alte meserii specifice care necesita maximum de putere de calcul), adica la o nisa.

  Tabletele sunt doar cireasa de pe tort.

 • Flops

  Pe un Macbook Air cu i5 se mișca Call of Dutty foarte bine, tastatura mi se pare extraordinara, poti scrie romane. Daca ar tine bateria cat la iPad ar fi ideal.
  Daca or sa scada preturile la ultrabookuri, ca a crescut concurenta, or sa inlocuiasca si PC-urile si laptopurile mari.

 • Cosmin Razvan

  Tableta este de entertainment … asta e clar … si ultra-portabilitate, autonomie, easy to use …