Tableta iPad 2 este lider intr-o piata de nisa conform presedintelui Lenovo

  Intr-un interviu acordat publicatiei BusinessWeek Yang Yuanqing, CEO al companiei Lenovo, sustine ca tableta iPad 2 este lidera unei piete de nisa care nu va detrona vreodata piata PC-urilor. Lenovo este unul dintre cei mai mari producatori de PC-uri de pe glob si probabil nu a realizat inca faptul ca tabletele incep sa atraga atentia din ce in ce mai multor oameni care prefera sa le cumpere in locul unul notebook/laptop sau calculator. Este adevarat ca tabletele nu pot inlocui complet un calculator in momentul de fata insa 2011 a aratat ca tabletele pot afecta serios piata PC-urilor si Lenovo a avut destul de mult de suferit. iPad 2 este lidera pe piata tabletelor unde deocamdata niciun alt model de tableta nu a reusit sa starneasca interesul la fel de multor consumatori. In 2011 au fost lansate foarte multe tablete Android insa niciuna nu a fost indeajuns de buna pentru a fi cumparata in zeci de milioane de exemplare.

Tablets will not replace the traditional. The traditional PC is changing to adapt to the customer requirements. The tablet is an extra market for some niche customers. This will become a trend to replace part of the notebook market. Apple is the leader. For the Android ecosystem, we still need to learn something, we still need to improve something.

  CEO-ul Lenovo considera ca ultrabook-urile vor fura o parte din piata notebook-urilor anul acesta si in anii urmatori iar din acest punct de vedere el are dreptate. Oamenii vor dispozitive cat mai portabile care ofera o autonomie a bateriei cat mai buna iar de la MacBook Air multi au invatat ce trebuie sa ofere clientilor. Acum tabletele au un ritm de crestere mai mare decat PC-urile si daca cei de la Lenovo nu vor reusi sa vina in viitor pe piata cu tablete la fel de interesante precum Yoga Flip atunci s-ar putea sa aiba foarte multe de pierdut din toate punctele de vedere.