Video: Lenovo IdeaPad Yoga Flip – o tableta-laptop cu Windows 8 foarte interesanta

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Yz2R9y9ZvkA[/youtube]

   La CES 2012 cei de la Lenovo au uimit nu doar cu primul smartphone construit in baza platformei Medfield a celor de la Intel dar si cu o tableta-laptop foarte interesanta care ruleaza Windows 8. In clipul de mai sus avem o demonstratie a tabletei si vorbim despre un ecran de 13.3 inch cu rezolutie de 1600 x 900 pixeli, procesor Intel i7, 8 GB RAM si un SSD de 256 GB. Aceasta este cea mai subtire tableta-laptop disponibila pe piata, nu este chiar atat de frumoasa insa eu unul as fi interesat sa o cumpar daca ar fi disponibila la un pret care nu m-ar speria si m-ar trimite catre un MacBook Air.

   Yoga Flip este o tableta functionala care la nevoie se transforma intr-un laptop prin simpla indoire a ecranului. Practic multi si-au dorit un asemenea produs care sa functioneze si cu Mac OS X insa Apple nu pare interesata sa aduca asa ceva pe piata desi ar trebui sa se gandeasca serios la acest lucru. O asemenea tableta-laptop cu o o autonomie de vreo 10 ore si un pret de 1.100 – 1.300$ ar genera vanzari foarte bune pentru orice producator daca ar veni echipata in configuratia descrisa la inceputul articolului. Windows 8 o completeaza desigur cu al sau dashboard Metro insa din pacate ea nu va fi disponibila pe piata pana cand Windows se va hotara sa isi lanseze noul sistem de operare.

  Voi ati cumpara un asemenea produs, indiferent de cine ar fi fabricat si vandut? Eu m-as gandi serios sa renunt la laptop pentru asa ceva.

21 COMENTARII

  1. Eu unul as renunta la laptop pentru o tableta cu win 8,dar cand este vb de una care are si tastatura fizica la nevoie…ash inlocuii laptopul cu usurinta…doar ca nu o sa mai fac greseala de a ma grabi si dupa o scurta perioada sa apara altceva la aprox acelasi pret cu dotari mai bune…cu toate ca tehnologia avanseaza ad draq de repede;)

  2. Eu deja mi-am vandut laptopul si nici nu ma gandesc decat la un produs de acest gen sau similar asus transformer, anul asta o sa ne zapaceasca !

  3. Cum sa coste 1000$ cand la pretul asta abia gasesti laptop-uri cu I7 fara niciun fel de feature minune. Pretul o sa varieze intre 3000-4000$. Sa fim totusi realisti. Numai SSD-ul din el costa 500$

  4. Lol cred ca pretul ala de 3 – 4000$ e departe de realitate, serios.
    Ia uite ce spune Lenovo in comunicatul oficial pentru prezentarea Yoga Flip
    The IdeaPad YOGA multimode notebook will be available in the second half of 2012 with an estimated starting retail price of $1,199. The IdeaCentre A720 all-in-one will be available in the first half of 2012 with an estimated starting retail price of $1,299.

  5. @Darius, SSd-ul costa atata daca cumperi tu una de la un reseller, dar daca ei fac comenzi mari direct de la producator vin cu 50% din pret minim…. si Laptop/tableta nu va costa mai mult de 6.000 Ron versiunea i5 si i7 sa zicem 7.500 dar niciun caz nu va fi 3-4.000$ chiar daca este si touchscreen si cu tot… nimeni nu cumpara….

  6. @ darius

    sddurile te costa pe tine mult pt ca esti consumator obisnuit. pe aia nu-i costa la fel de mult.mla 3000-4000 nu-l cumpara nimeni. ideea cu tehnologia e sa poata fi produsa la un pret rezonabil de mic … asta e strategia dominanta.mcealalta e sa faci un ferrari si sa-l vinzi f scump … problema e ca asta nu pare un ferrari deci fie e la cat a zis zaone fie nu-l cumpara nici dracu

  7. Defapt hai sa ne uitam la produse lansate cu preturi asemanatoare fata de Lenovo-ul de mai sus:

    Pret final de lansare Acer Iconia 1200$;
    Pret eMag dupa lansare: 5100RON

    http://www.engadget.com/2011/03/29/acer-slaps-1-200-price-tag-on-dual-screen-iconia-6120-touchbook/

    http://www.emag.ro/laptopuri/notebook-acer-iconia-484g64ns-cu-procesor-intel-174-coretm-i5-480m-266ghz-4gb-640gb-intel-174-hd-graphics-microsoft-windows-7-home-premium–pLX.RF702.092

    Asa ca probabil asta va fi pretul de pornire la noi in tara.

  8. Lenovo este totusi una din cele mai bune companii producatoare de laptop ( fostul IBM ) si se vede. As renunta la ce am pt un notebook Lenovo Yoga Flip, + ca e foarte usor doar 1.5kg pare sa aive din ce am gasit pe net, iar autonomia pare sa fie ideala ( aprox 8h )

    “The IdeaPad YOGA multimode notebook will be available in the second half of 2012 with an estimated starting retail price of $1,199”. Pretul tin sa cred ca e pt o vers hardware inferioara.

  9. Offtopic:

    @planetbeing (twitter)
    And we’re out of the sandbox with @saurik’s invaluable help! (well, at least there’s a PoC) Turning out more complex than X-Gold 618.

    Se pare ca au reusit sa scape de sandbox, poate pana in weekend avem jb pt iphone 4s si ipad 2 …

  10. Foarte, foarte interesant. Incredibil cat de repede avanseaza tehnologia, auzi 8GB ram, SSD si i7 intr-o tableta/laptop.
    Pacat ca 80% din romani nu o sa-si permita sa o achizitioneze.
    Sper sa existe si varianta desktop de W8 pentru ca am dat o caruta de bani pe un sistem six-core.

  11. Exact asta ma intriga si pe mine la altii le vand cu un pret si la fraierii de europeni si noua in concret mai scump!!!