Prima Pagina BlackBerry Ministrul de interne al Germaniei interzice utilizarea iPhone-urilor in minister

Ministrul de interne al Germaniei interzice utilizarea iPhone-urilor in minister

   Apple incearca sa convinga din ce in ce mai multe guverne sa cumpere iDevice-uri pentru proprii angajati insa in Germania ministrul de interne, Hans-Peter Friedrich, nu admite utilizarea acestor dispozitive in propriul minister. Decizia pare a avea legatura cu o problema de securitate, mai exact ministrul sustine ca terminalele iPhone si BlackBerry sunt vulnerabile in fata atacurilor hackerilor deoarece ele se conecteaza la serverele din SUA pentru anumite servicii. El spune ca aceasta conectare la serverele altor tari reprezinta o problema de securitate pentru ministerul sau asa ca a decis sa nu permita angajatilor sa utilizeze aceste doua modele de smartphone-uri.

German Interior Minister Hans-Peter Friedrich has banned the use of Apple Inc. iPhones and Research in Motion Ltd BlackBerrys by his ministry employees because the servers linked to the devices are located in the U.S., Bild- Zeitung reported, citing unnamed intelligence officials. Confidential information may fall into the wrong hands, the newspaper cited the officials as saying. Friedrich and his staff are using phones made by HTC Corporation that run with a special software supplied by the Federal Office for Information Security, the newspaper said.

   iPhone-urile si terminalele BlackBerry nu sunt bune insa terminalele celor de la HTC par a fi perfecte pentru ministerul de interne din Germania. Aceste dispozitive ruleaza o versiune speciala a sistemului de operare Android care a fost verificat de Oficiul Federal pentru Securitatea informatiilor si a primit acceptul acestuia pentru utilizarea lor in minister. Nimeni nu poate sti ce sta in spatele asemenea unei decizii deoarece in mod normal toate marile companii fac lobby la guvernele tarilor importante si de obicei ofertele cele mai convingatoare sunt acceptate.

 • crocodilu

  sa le dea versiunea aia speciala de android si alora de la google, sa-si mai peteceasca gaurile din sistem si ei :))

 • CalinC

  hai ca asta e tare,parca am fi in Eagle Eye….doar ca numai unii au acces…htc de exemplu…;)))))))

 • Boros Geza

  Oare ce spaga a dat HTC?

 • sorin B

  sa le dea ALCATEL :))))))))))))))

 • Romeo

  Is nemtii bătuți in cap doar :))

 • gogutza

  Deh,asta e poveste mai veche inceputa de la Blackberry…Pe la arabi unele tari chiar au blocat datele pe BB…Nu pot verifica fluxul de date pentru anumite actiuni “specifice” si de aici e buba…Vad ca si in europa au inceput si daca nemtii au ales un “soft” croit pentru ei inseamna ca au avut ceva bube si nu ca vor sa fie ei mai cool…E sensibila zona aia in cadrul departamentelor “sensibile” . Is curios daca nu cumva astia cu telefoanele nu cumva au deja servere prin europa insa fiind de la americani,europenii nu prea se inghesuie…Au mai folosit in trecut unele lucruri si nu au fost foarte incantati de cum erau verificati si ei la randul lor de americani…

 • filipine

  ideea de baza e urmatoarea: apple nu permite verificarea propriului sistem sub nici un aspect. cel putin nu oficial. probabil ca cei de la htc au permis acest lucru si si-au asumat raspunderea solutiei.
  apple nu este sinonim nici cu transparenta nici cu siguranta nici cu confidentialitatea datelor. fiind si un sistem inchis… este normal ca intr-o institutie oficiala sa iti pui problema ca totul sa fie “verificabil”