Ministrul de interne al Germaniei interzice utilizarea iPhone-urilor in minister

   Apple incearca sa convinga din ce in ce mai multe guverne sa cumpere iDevice-uri pentru proprii angajati insa in Germania ministrul de interne, Hans-Peter Friedrich, nu admite utilizarea acestor dispozitive in propriul minister. Decizia pare a avea legatura cu o problema de securitate, mai exact ministrul sustine ca terminalele iPhone si BlackBerry sunt vulnerabile in fata atacurilor hackerilor deoarece ele se conecteaza la serverele din SUA pentru anumite servicii. El spune ca aceasta conectare la serverele altor tari reprezinta o problema de securitate pentru ministerul sau asa ca a decis sa nu permita angajatilor sa utilizeze aceste doua modele de smartphone-uri.

German Interior Minister Hans-Peter Friedrich has banned the use of Apple Inc. iPhones and Research in Motion Ltd BlackBerrys by his ministry employees because the servers linked to the devices are located in the U.S., Bild- Zeitung reported, citing unnamed intelligence officials. Confidential information may fall into the wrong hands, the newspaper cited the officials as saying. Friedrich and his staff are using phones made by HTC Corporation that run with a special software supplied by the Federal Office for Information Security, the newspaper said.

   iPhone-urile si terminalele BlackBerry nu sunt bune insa terminalele celor de la HTC par a fi perfecte pentru ministerul de interne din Germania. Aceste dispozitive ruleaza o versiune speciala a sistemului de operare Android care a fost verificat de Oficiul Federal pentru Securitatea informatiilor si a primit acceptul acestuia pentru utilizarea lor in minister. Nimeni nu poate sti ce sta in spatele asemenea unei decizii deoarece in mod normal toate marile companii fac lobby la guvernele tarilor importante si de obicei ofertele cele mai convingatoare sunt acceptate.