Apple reuseste sa blocheze comercializarea figurinei Steve Jobs

   La inceputul acestui an cea mai bine realizata figurina cu Steve Jobs genera tot mai multa atentie din partea utilizator dar si din partea companiei Apple. Nu a trecut mult timp de la punerea in comercializare a produsului si pana la aparitia primelor mesaje de amenintare din partea avocatilor companiei Apple insa pana recent producatorii figurinei nu pareau interesati sa opreasca distributia. Ei bine ceva s-a schimbat in ultimele zile deoarece figurina a fost acum scoasa din vanzare si desigur ca nu va mai fi repusa in distributie de catre compania care a conceput-o.

Though we still believe that we have not overstepped any legal boundaries, we have decided to completely stop the offer, production and sale of the Steve Jobs figurine out of our heartfelt sensitivity to the feelings of the Jobs family. Unfortunately we have received immense pressure from the lawyers of Apple and Steve Jobs family. His passing left me with emptiness, sadness and a feeling of great personal loss. I am sure that these sentiments are felt by all of his fans.

   Producatorul celebrei carcase sustine ca din simpatie pentru familia lui Steve Jobs a decis sa retraga figurina de pe piata insa la mijloc ar putea fi chiar si o intelegere financiara. Retragerea vine dupa cateva declaratii in care Tandy Cheung, creatorul controversatei figurine, sustinea ca Apple nu are cum sa ii opreasca distributia pentru ca el nu a incalcat vreo lege. Indiferent care sunt adevaratele motive din spatele opririi distributiei, cert este ca acum figurina nu va mai putea fi cumparata din Hong Kong de la Tandy Cheung.

3 COMENTARII

  1. Titlul articolului este gresit ales, din ce ai zis in articol apple nu blocheaza , ci a reusit sa opreasca comercializarea figurinei.