Apple, Google, Adobe si alte companii americane au fost acuzate de practici neconcurentiale in SUA

  Presupun ca o mare parte dintre voi sunt constienti de faptul ca marile companii de pe intregul glob aplica practici neconcurentiale, mai ales cand se afla in piete in care ele reprezinta singurii jucatori importanti. In SUA Apple, Google, Adobe, Pixar, Lucasfilm, Intel, Palm si Intuit sunt acuzate de ministerul de justitie de practici neconcurentiale conform unui document obtinut de catre TechCrunch. Practic Apple, printre altii, a fost acuzata ca a incheiat intelegeri verbale de “non agresiune” cu Pixar, Adobe si alte companii, aceste intelegeri presupunand ca acele dintre companii sa nu “vaneze” angajatii celorlalte companii.

The evidence states that the defendants agreed not to poach employees from each other,  give them offers if they voluntarily applied, and to notify the current employers of any dissidents. They also agreed not to enter into bidding wars and to limit the potential for employees to negotiate for higher salaries.

 Prin aceste intelegeti companiile au putut sa mentina salariile propriilor angajati la valori medii spre mici deoarece restul marilor companii nu erau interesate de serviciile lor si nu existau motive serioase pentru a oferi cresteri salariale. Acum ministerul de justitie isi propune sa actioneze in instanta companiile listate mai sus, plus alte cateva, pentru practici neconcurentiale. In urma acestui proces, o parte dintre angajatii companiilor ar putea primi compensatii financiare pentru perioada in care salariile lor nu au fost marite insa totul depinde de modul in care ministerul de justitie va trata cazul.