Apple breveteaza o telecomanda universala cu ecran tactil

  De luni de zile se tot zvoneste ca Apple ar urma sa lanseze un televizor care ar concura cu restul celor disponibile acum pe piata, insa pana acum am avut parte doar de zvonuri cu privire la posibila sa lansare, dar un recent brevet de inventie inregistrat companiei din Cupertino denota interesul acesteia cu privire la dezvoltarea unor accesorii pentru televizoare. Brevetul de inventie se numeste Apparatus and Method to Facilitate Universal Remote Control si descrie o telecomanda universala cu ecran tactil care ar permite utilizatorilor sa controleze mai multe produse electronice prin intermediul unui ecran cu o interfata intuitiva.

The controls that are not normally used clutter the remote control and can cause confusion to the user when trying to locate a seldom-used feature. Hence, users must spend time learning a new remote control or programming an existing universal remote each time they purchase a new remotely controllable appliance, which detracts from the enjoyment of using the appliance after it is first purchased. What is needed is an apparatus and a method to provide remote control over multiple appliances without the difficulties described above.

 Telecomanda celor de la Apple ar functiona cu televizoare, video playere, Mac-uri sau sisteme audio si prin interactiunea cu acestea ar concepe o interfata specifica pentru fiecare dintre ele. Practic telecomanda ar recunoaste dispozitivul dupa o conectare la el si in functie de respectivul dispozitiv ar si ce fel de interfata sa afiseze pentru utilizator astfel incat acesta sa poata controla toate functiile produsului. Daca produsul nu este recunoscut de catre telecomanda atunci aceasta va afisa o interfata standard care probabil nu va oferi toate optiunile.

  Desigur ca vorbim doar despre un brevet de inventie a unui produs care probabil nu va ajunge vreodata pe piata insa Apple gandeste pentru viitor, un viitor in care compania ar putea avea chiar si un televizor disponibil.

4 COMENTARII

  1. Adica mai pe romaneste o telecomanda universala cu touchscreen,partz,exista de ani de zile…..ce sa spun,foarte inovativ….