Apple ofera reduceri la produsele sale pentru clientii RIM

   Compania canadiana Research in Motion, dezvoltatoarea celebrelor telefoane BlackBerry, se afla intr-o situatie financiara extrem de delicata din cauza deciziilor nu prea fericite luate in trecut in ceea ce priveste strategia de dezvoltare pe termen lung. Pentru ca RIM nu o duce bine restul marilor companii incearca sa profite de situatie si Apple este una dintre ele. Pentru angajatii RIM Apple ofera reduceri cuprinse intre 2% si 8% pentru achizitionarea aproape oricarui produs din propria oferta si generozitatea celor de la Apple este cel mai usor observata in cazul pretului pentru Mac-uri.

  Daca la tablete iPad Apple ofera reduceri de doar 10 – 15$, la Mac-uri reducerile pot ajunge chiar si la valoarea de 250$ in cazul celui mai puternic Mac Pro. In cazul MacBook Air/Pro reducerile sunt cuprinse intre 50 – 150$ deci deloc neglijabile insa doar angajatii companiei RIM pot beneficia de ele. Terminalele iPhone si Apple TV-ul nu beneficiaza de reducere insa restul produselor Apple pot fi achizitionate fara probleme si situatia este interesanta deoarece RIM vinde o tableta numita Playbook iar Apple ofera angajatilor RIM reduceri pentru iPad.

  Ideea celor de la Apple este buna mai ales pentru ca in cadrul marilor companii exista foarte multi posesori de Mac-uri insa nu stiu cati vor umbla cu tablete iPad prin sediul RIM.

2 COMENTARII

  1. Ei hai, ca daca la 9900 nu ma tinea bateria de la 08:00 la 18:00 inca eram pe BB. Apple ar fi bine sa-si vada de nisa lui, pentru ca 2-3 au trecut de la BB la ei nu inseamna ca ofera ceva macar asemanator produselor BlackBerry. Eu unul abia astept QNX- ul.