Prima Pagina Apple Magazinele Apple folosite de hoti pentru schimbarea iPhone-urilor furate

Magazinele Apple folosite de hoti pentru schimbarea iPhone-urilor furate

  Presupun ca ati auzit cu totii despre termenul spalare de bani, daca da atunci eu va prezint astazi unui nou “spalare de iPhone-uri”. Acum cateva saptamani am scris un articol in care va spuneam ca un posesor al unui terminal iPhone nu a reusit sa ii convinga pe cei de la Apple sa nu schimbe un iPhone furat hotului care programase o intalnire cu un reprezentant Apple la magazinul companiei. Atunci hotul furase un iPhone, victima il blocase complet la operatorul de telefonie mobila iar hotul a mers la magazinul Apple pentru a primi altul nou in schimbul celui nefunctional iar compania din Cupertino nu a anuntat politia desi stia despre ce este vorba. Ei bine se pare ca exista multe cazuri de acest gen in magazinele Apple si conducerea pare prea putin interesata sa ajute victimele furturilor.

The ease of trading in stolen iPhones and selling their replacements makes them nearly as tempting as grabbing cash. In cities from coast-to-coast, reports of iPhone thefts are common. While some thieves sell the phones through the traditional channels of fencing stolen goods, examples abound of stolen iPhones being brought back to Apple, as if broken, for either replacement or a discount on a new unit. ”Apple seems to have not considered stolen devices and instead is relying on the honor system,” says Robert Siciliano, a consultant for Intel Corp’s technology security unit McAfee and an identity theft expert. “The honor system is devised with the mindset that we are all sheep and there are no wolves.” Siciliano says he has known of this problem for a while, but doesn’t see any immediate solution. “Until consumers scream loud enough about this issue, Apple probably won’t do anything about it.”

  Este adevarat ca Apple poate genera dispute intre clienti si hoti deoarece niciunul nu poate dovedi ca acel terminal nu a fost vandut si de fapt a fost furat insa situatia este mai mult decat grava. Desi victimele blocheaza abonamentele terminalelor iPhone, dispozitivele sunt schimbate de Apple gratuit si o femeie a aflat de la un reprezentant al Apple ca desi hotul aduce terminalul in magazin, compania nu poate face nimic deoarece hotul se afla in posesia aparatului si se presupune ca acesta i-a fost vandut. Problema este foarte mare deoarece numai in New York se fura in jur de 11.000 de iPhone-uri la fiecare 3 luni deci Apple ajuta destul de multi hoti sa duca un trai mai mult decat decent.

  Eu unul nu cred ca Apple va schimba ceva in atitudinea sa desi ar trebui sa o faca, mai ales atunci cand cumparatorul raporteaza furtul la Apple si la politie. Nu stiu cati hoti isi vor sustine nevinovatia cu tarie in fata celor de la Apple daca telefonul ar fi retinut de un reprezentant pana la efectuarea unei anchete insa Apple alege sa ofere egalitate tuturor preferand sa mentina sistemul de acordare a garantiei in baza seriei si nu a unui document de identitate.

 • Claudiu daniel

  Realitatea bate filmul !! Nu stiu de ce nu ma mira!! . Cand auzi ca firmele cu care colaboreaza exploateaza minori care nu au nici buletin !!! Ce sa mai zicem de o asemenea gainarie !?? Se scot cu faptul ca firma colaboratoare este in alta tara. Si una comunista ! Intr o lume atat de imorala parca mergem din put in put . Si ei vor sa termine cu pirateria !!! Ha ma fac sa rad ! A ti vazut ca ACTA si cenzurarea pe retele d socializare au fost promovata ? Sa vedem daca va fi validata de consiliul european !! Pana la final cred ca vom fi cenzutati si libertatile ingradite . Perioada de libertate cum” scrie “se va incheia !

 • CalinC

  cea ce spui tu cu ACTA e destul de controversat….hacker-imea nu lasa treburile asa,intotdeauna a fost asa si o sa ramana asa,uitata-te ce o sa intample si o sa te convingi….cit despre hotii si vardistii Apple nu are nici o treaba,asa cum a spus si@Zaone,o politica neutra si pa…

 • Drewas

  Cel mai simplu pentru Apple ar fi sa oblige posesorul, atunci cand vrea sa schimbe terminalul sa aduca cutia care trebuie sa aiba acelasi imei pe ea cu al terminalului. Nu cred ca un hot, are cutia potrivita.

 • Bogdan Munteanu

  De ce sa anunte politia cand vechiul ultilizator probabil se duce si isi ia un alt terminal ? Tot Apple iese bine, deci…

 • Luca

  Gata am găsit metoda de a schimba iPad-ul meu care mi-a căzut și a făcut o bubiță la un colț,intru pe account-ul meu de Apple il blochez și mă duc cu el i le spun ca nu mai merge,sa blocat pe deasupra eu am și cutia originală.Ce zici zao se poate ???? 🙂 🙂

 • marcel

  am auzit o si pa asta sa furi telefoane si apple sa ti le schimbe cu altele noi , ajungem sa ne facem toti hoti , apple ne sustine :)))

 • Eu inca sustin ca astea sunt niste povesti…

  1. Presupusul hot se duce la un magazin Apple si cere ce ? … vrea sa i se dea alt telefon pentru ca ce ? Nu mai merge ? … pai se duce in service si il repara, nu inteleg pentru ce Apple ar da alt telefon la schimb.

  2. Daca prin absurd Apple ar face asta (inca astept motivele), iar cel pagubit poate face dovada ca furtul a fost anuntat la politie si cum a fost si in cazul precedent, furtul anuntat la magazinul Apple si cu toate astea telefonul ar fi fost schimbat, se numeste complicitate la furt si se poate demonstra foarte usor.

  Deci, undeva povestea pute….

 • Me

  ….pe Apple intereseaza sa nu fure nimeni de la ei, ca daca ne fura pa noi altii, de ce nu ? Sa mergem sa ne cumparam alte telefoane….cred ca le da si cate un premiu la hoti 😉

 • Pingback: Apple este presata sa implementeze in iPhone-uri software care sa faca dispozitivele inutilizabile in cazul unui furt | iDevice.ro()