Prima Pagina Android Aplicatiile din App Store sunt in medie mai ieftine decat cele din...

Aplicatiile din App Store sunt in medie mai ieftine decat cele din Android Market

  Intr-un studiu publicat recent, compania de analiza Chomp releva faptul ca aplicatiile disponibile in App Store-ul companiei Apple sunt in medie mai ieftine decat aplicatiile disponibile in Android Market. Pretul mediu al unei aplicatii din Android Market este de 3.17$ in timp ce in App Store pretul mediu al unei aplicatii este 2.41$. Diferenta este facuta de numarul mare de aplicatii disponibile la doar 0.99$(0.79€) in App Store si lucrul acesta este imbucurator desi totusi vorbim despre un App Store cu mult mai multe aplicatii incluse.

  O statistica imbucuratoare pentru Apple releva faptul ca pretul mediu al unei achizitii facute in App Store a crescut cel mai mult in luna decembrie ajungand la 0.67$ in timp ce in Android Market acest pret a scazut ajungand in luna decembrie la doar 0.09$. Practic doar 5% din descarcarile facute din Android Market reprezinta o achizitie iar in App Store cifra este de aproape 5 ori mai mare deorece 22% din descarcari reprezinta o achizitie. In final aflam ca jocurile devin din ce in ce mai populare pe platforma iOS in timp ce utilizatorii terminalelor Android isi indreapta atentia catre aplicatii din categoria entertainment.

 • Petru

  Sursa: Zaone ;D

  ideea e ca sau comparat doar aplicatiile care costa … majoritatea aplicatiilor care le ei de pe android sunt gratis 😉 cand cumperi aplicatia o faci doar ca donatie .. nu fiindca vrei sa ai aplicatia .

 • Sursa e trecuta in articole as always pentru cei care au ochi sa vada.
  Anyway, interesanta ideea ta si presupun ca folosesti Installous in mod constant ca sa o sustii. Cand cumperi o paine faci o donatie la producator? Aplica gandirea asta la aplicatii.

 • U.nnamed

  ia aplica ideea ca in appstore 40% sunt aplicatii gen “VISE” de zilele trecute si gandeste-te ca in android aplicatiile care chiar costa bani sunt al de “TitaniumBackup”,”JuiceDefender”,”BeautifullWidgets”,”SetCPU” etc
  adica aplicatii care chiar fac ceva…si atunci nu e normal sa fie 40 lei in loc de 2?
  stiu ca o sa spui ca si pe appstore sunt….sunt jocuri in rest ca aplicatiile cu adevarat folositoare au fost blocate in fasa de apple prin api-ul pus la indemana dezvoltatorilor.

 • Daca aplicatiile nu iti plac nu le cumperi, e simplu. Ideea cu donatia e… In toate magazinele de aplicatii exista si aplicatii bune si aplicatii proasta. Exista multe aplicatii bune disponibile la 0.79.

 • Sorin

  Am experienta pe ambele platforme si pot spune ca cei de la Android au limitari doar la jocuri. Am intalnit multe aplicatii importante care in App Store costau bani si nu aveau variante free, iar in Android Market erau gratis. Adevarul este ca sunt pe bani in general aplicatiile importante in android si sunt putin mai scumpe.

 • Pingback: Samsung galaxy nexus vs iphone 4S - Page 2 - My Garage()