Prima Pagina Apple iPhone 4S ar putea fi cel mai rapid vandut dispozitiv electronic din...

iPhone 4S ar putea fi cel mai rapid vandut dispozitiv electronic din istorie

   La doar doua luni de la lansarea XBOX Kinect dispozitivul intra in cartea recordurilor fiind accesoriul pentru gaming cu cele mai bune vanzari in 60 de zile. Atunci Microsoft castiga o victorie de imagine avand un produs care s-a vandut in 8 milioane de exemplare in doar 2 luni de zile si vorbim despre o adevarata realizare. Ei bine acum iPhone 4S ar putea fura acest titlu Kinect-ului deoarece terminalul celor de la Apple s-a vandut in mai mult de 8 milioane de exemplare in aceeasi perioada. 4 milioane de terminale iPhone 4S s-au vandut doar in weekend-ul lansarii si pana pe 15 decembrie s-au vandut cu siguranta inca 4.000.001 deci terminalul celor de la Apple ar putea fi dispozitivul electronic cu cele mai mari vanzari intr-o perioada de 60 de zile.

   Desi Kinect-ul a fost luat in considerare pentru categoria dispozitivelor electronice, cei de la Guiness World Records ar putea omite sa ia in calcul vanzarile iPhone 4S daca nu il includ in aceeasi categorie. Tableta iPad a fost luata in calcul si este detinatoarea recordului pentru cel mai bine vandut dispozitiv electronic iar Kinect-ul este detinatorul recordului pentru cel mai bine vandut accesoriu pentru gaming desi teoretic ambele fac parte din aceeasi categorie. Va fi interesant de vazut daca Guiness va verifica vanzarile companiei Apple si daca va oferi acest titlu terminalului iPhone.

 • Anonymous

  desi teoretic ambele fac parte din aceeasi categorie

  pai mai ieri se sustinea cu argumente ca este un computer (iPad-ul). pana la urma din ce tabara face parte?

 • Tigris Regalis

  @1.: Evident că iPad este un calculator, fie că îl includem în categoria “PC”, în sensul de “calculator personal”, fie că nu îl considerăm PC, pentru că nu are … tastatură! 🙂

 • iPad e tableta nu e PC. Va fi PC cand voi putea descarca si vedea, rula si face orice pe ea. Pana atunci e o tableta, adica un dispozitiv limitat.

 • Tigris Regalis

  @zaone: După raționamentul tău, orice calculator de dinainte de Win98 nu era PC, pentru că nu știa să descarce de pe ‘net. Iar a rula sau a face orice a rămas un deziderat chiar și în prezent – sau știi tu un PC care să ruleze “orice”, sau care să facă “orice”, de ex. cafeaua sau patul?

 • Auzi, orice ai spune nu ma convingi acum ca iPad e PC. E un dispozitiv limitat. Pe calculatorul dinainte de Windows 98 puteam deschide filme, puteam citi orice documente, puteam descarca orice de pe web, puteam dezarhiva fisiere, bla bla bla. pe iPad nu poti.

 • Tigris Regalis

  @zaone: Win98 a fost primul OS de la MS cu suport pentru internet, deci tu consideri că de la primul IBM PC, ba chiar de la primul Apple I și până în 1998 nu au existat calculatoare personale, fiindcă pentru tine nu există calculator personal fără funcție de download de pe internet. Suportul pentru filme îl avem abia din Win95, iar documente WYSIWYG tot de-atunci …

  Problema este că nu folosești criterii obiective pentru a defini un termen, aici: termenul de “calculator personal” (“PC”).

 • Tu chiar compari anul 98 cu anul 2012? Serios? Hai sa lasam discutia asta ca ma duci in anii ’70 si ma intrebi daca primul Mac a fost PC. Termenii astia se schimba cu timpul.

 • Tigris Regalis

  @zaone: Nu se schimbă deloc termenii în timp! Tu susții că diferența dintre un calculator personal și alte dispozitive este dată de anumite funcții din cele disponibile în prezent (și indisponibile acum câțiva ani!), selectate de tine după criterii mai puțin obiective, or, adevărul este că un calculator personal este acel tip de calculator care poate fi utilizat de o singură persoană – și atât! Desigur că există mai multe sub-categorii de calculatoare personale, care pot fi clasificate după “form factor” în: rack server, desktop, laptop / notebook, sub-notebook / UMPC, PDA, tabletă, etc. (evoluția continuă).

  Dacă aplicăm raționamentul tău în alte domenii, înseamnă că o Dacie din 1998 nu era autoturism, pentru că nu avea airbag, computer de bord și “suport” pentru Euro 5, sau că un telefon mobil din 1998 nu este telefon mobil, pentru că nu avea funcție de MMS, email și agendă cu multiple înregistrări per persoană! Get real!