Prima Pagina Apple Apple redevine cel mai mare producatori de smartphone-uri conform IHS ISuppli

Apple redevine cel mai mare producatori de smartphone-uri conform IHS ISuppli

  Saptamana trecuta mai multe companii si-au anuntat rezultatele financiare pentru Q4 2011 si Apple pare sa isi fi reluat pozitia de lider in topul celor mai mari producatori de smartphone-uri din lume. Apple a spus ca a vandut 37 de milioane de terminale iPhone insa Samsung nu a facut-o dar s-a estimat ca a livrat cu 1 milion de terminale mai putin si a fost clasata pe pozitia a doua. Acesta este al doilea studiu al unei companii de analiza a pietei care sustine ca Apple este cel mai mare producator de smartphone-uri in Q4 2011 insa cifre 100% sigure nu are nimeni pentru ca Samsung refuza sa le furnizeze.

Apple in the fourth quarter of 2011 shipped 37 million smartphones worldwide, up 117% from 17 million in the second quarter. This represented the strongest sequential quarterly growth among the top-5 smartphone brands. Apple’s strong performance allowed it to slightly exceed Samsung’s total of 36 million. Apple in the fourth quarter took the top spot in the market, displacing Samsung, which dropped to second place. Previously in the third quarter, Samsung had usurped Apple to take over the number one rank, which Apple had attained for the first time in the second quarter.

  Nici in Q3 2011 Samsung nu a precizat cate smartphone-uri a vandut insa s-a estimat ca 28 de milioane de terminale au fost livrate de catre compania coreeana iar asta a plasat-o atunci pe locul intai in topul celor mai mari producatori de smartphone-uri. Trebuie facuta diferenta intre vanzari si livrari deoarece Apple a vandut efectiv 37 de milioane de terminale iPhone in timp ce Samsung ar fi livrat 36 de milioane de smartphone-uri prin propria retea de distributie. Adevarul privind vanzarile efective nu il vom sti prea curand insa acum Apple pare sa fie din nou in top.

 • intime

  Eu unul daca ma uit bine la acel grafic inteleg si tind sa cred ca este total opus fata de ceea ce ai scris tu in articol zaone..
  Observ ca apple are 93(banuiesc ca de milioane) terminale trimise la vanzare in 2011 pe cand samsung are 95 de milioane(numai prin reteaua lor,banuiesc ca mai are si alti parteneri),din cate stiu eu 95 este mai mare ca 93.
  In alta ordine de idei observ ca tot samsung are o crestere de 278% fata de 96% cat are apple,si adunand aceste cifre mie imi iese ca nu e chiar asa zaone cum afirmi tu(vreau sa specifica ca ma bazez doar pe acel grafic)…..

 • Acum ma intreb ce ai citi tu. Eu vorbeam de Q4 2011 chiar din primele randuri si nu de vanzari totale pe 2011. Buna dimineata.

 • Ciprian C

  O comparatie YoY e oricand mai relevanta decat o comparatie de Q-uri…

 • intime

  Atunci e vina mea scuze,eu credeam ca aceste performante se contorizeaza intr-un an calendaristic,asa mi s-ar parea normal,nu pe 3 zile,asa si steaua poate bate maine pe barcelona,dar asta nu inseamna ca este mai buna ca ea,ci doar in acel meci si perioada aia de de timp este mai buna,dar raportand pe un campionat intreg(in cazul nostru de fata un an),barcelona este cu mult peste steaua,nu?

 • KFF

  Samsung nu va dezvalui nociodata cate smartphonuri vinde efectiv pentru ca in cazul pierderii unui proces , suma pentru despagubiri poate fi o parte din pretul unui smartphone , de asta nu are nici un interes sa se afle cate a vandut efectiv .

 • @intime: Sunt contorizate si pe an. In 2011 Samsung a fost cel mai mare producator de smartphone-uri, a vandut cu doar 2 milioane mai mult ca Apple. In Q2/Q4 2011 Apple a fost cel mai mare producator de smartphone-uri.
  @Ciprian C: Gresit. Comparatiile de profit sunt cele mai relevante 😉

 • Aurelian

  Nu inteleg de unde agitatia asta cu cine a vandut mai mult,cine e pe primul loc…Din moment ce nu ai actiuni la una din cele 2 companii chiar nu vad rostu.

 • intime

  @aureliane eee nu intelegi,de cand este omul pe pamant totdeauna a avut o afinitate catre ceva,unii tin cu echipe de fotbal,altora le plac cursele de masini,unora le place apple si tot asa,pe pariu ca nici tu nu ai actiuni la vreo echipa de fobal dar tot tii cu una….