Apple si victoria care i-ar putea aduce un mare avantaj in razboiul impotriva Android OS

  In procesele cu Motorola si HTC compania Apple a invocat un brevet de inventie care continea o descriere a unei tehnologii cunoscuta sub numele de realtime API. Apple sustine ca Andy Rubin, parintele Android, a lucrat sub comanda inginerilor care au dezvoltat acea tehnologie in timpul anilor ’90 la Apple si ca el si-ar fi utiliza cunostinele castigate in acea vreme pentru a implementa tehnologia in Android desi nu avea dreptul sa faca acest lucru. Desi Apple nu reusit pana recent sa convina vreun judecator sa recunoasta interpretarea sa a tehnologiei realtime API din brevetul ‘263, miercuri un judecator din Illinois a facut acest lucru oferind celor de la Apple o posibila victorie extrem de importanta in procesul impotriva Android.

In a federal litigation with Motorola in the Northern District of Illinois, an extremely influential, high-ranking U.S. judge agreed with Apple’s interpretation of the most important term, “realtime API”, in its ‘263 patent. Under this interpretation, Android most likely infringes on the patent, and a workaround appears difficult to say the least.

  Victoria a fost obtinuta intr-un proces impotriva companiei Motorola insa vorbim despre o tehnologie disponibila in toate terminalele Android deci Apple ar putea-o reinvoca in alte procese aflate in curs de solutionare. Daca Apple reuseste sa convinga si alti judecatori ca interpretarea sa a brevetului ‘263 si a realtime API este corecta atunci s-ar putea sa asistem la scoaterea de pe piata a multor terminale Android deoarece Google ar trebui sa modifice fundamental Android OS pentru a nu incalca brevetul de inventie al Apple.