Video: CBS prezinta drama din spatele angajatilor Foxconn din China

  Acum cateva saptamani am scris acest articol in care va povesteam despre conditiile in care lucreaza angajatii Foxconn din China. Ei bine omul care a experimentat totul direct in preajma fabricilor Foxconn a vorbit cu televiziunea CBS despre conditiile de munca de acolo si despre modul in care Apple si celelalte mari companii trateaza problema. V-am spus ieri ca toate marile companii privesc cu exact aceeasi ochi problemele consumatorilor chinezi si ca tine atat de ele cat si de noi sa oprim totul iar clipul video de mai sus prezinta aceeasi idee.

  La Foxconn lucreaza 1 milion de angajati doar in China insa compania are zeci de fabrici pe intregul glob si daca nu ar fi fost Apple atat de populara atunci probabil nimanui nu i-ar fi pasat ce se intampla in China acum. Nu cred ca se vor schimba prea multe in viitorul apropiat, Apple nu are ce sa faca daca doreste sa mentina costul de productie la un nivel scazut si toate marile companii sunt in exact aceeasi situatie.

PS: Clipul video il puteti vedea doar cu un browser care afiseaza clipuri video in flash: Puffin, Skyfire, etc.

7 COMENTARII

  1. Are dreptate! daca Apple se vrea lider si model ar trebui sa rezolve capitolul asta. Macar de ochii lumii ca si asa spre deosebire de Microsoft care da miliarde sa ajute pe altii Apple NU are actiuni caritabile. Rusine apple, rece ca unibody-ul și fara inima!

  2. Problema este ca economia SUA este pe butuci in momentul asta. Inainte de criza durea capul pe cineva de chestia asta ? Americanii au inceput sa isi puna problema ca tot mai multe fabrici s-au inchis la ei ca sa se mute in China. A fost mai acum ceva timp exemplul Nike. SUA cel mai mare consumator al planetei a ridicat China. Chinezii produc ca furnicile, americanii consuma ca lacustele. Lucrurile vor lua amploare in viitorul apropiat pentru ca asa ceva nu poate fii sustenabil in timp.

  3. @Radu Grama … tu daca tot ajuti pe aia din africa, se vor inmultii si mai mult…ii ajutam degeaba daca nu au altceva de facut decat copii…la aia le trebuie prezervative nu mancare….

    Bravo Apple ca a angajat 1 milion , e extrem de mult in opinia mea… si mai bine dai bani unuia care vrea sa munceasca decat unuia care decat iti face ochi dulci

  4. @zaone, cate aricole de genul asta mai publici ? Ce vrei sa demonstrezi pana la urma… Apple a contractat o firma care se ocupa de producerea de idevice`uri, la fel cum firma respectiva se ocupa de 15% din tot ce inseamna eletronice dar nu vad pe altii sa isi faca griji de modul de munca.

    Pe TOTI care au impresia ca sunt revoltati ii invit sa se uite cate produse made in CHINA au in casa si sa isi faca griji cum au fost si acelea produse si dabia atunci sa comenteze de Apple.

    Nu vad sa isi faca cineva griji de cum lucreaza cei din Africa pentru bananele care multi le pun pe masa sau sa iasa in strada sa faca proteste fata de felul cum statul CHINEZ gestioneaza problema angajatilor. Problema este una INTERNA ce tine doar de poporul CHINEZ si nu se poate face vre`o referire la Apple ca si cum ar fi vinovata de situatia lor.

  5. @Oakyz… Apple trebuie sa dea un exemplu tuturor. Este o companie inovatoare, un lider mondial care face lumea in care traim mai buna prin produsele sale, asta este si deviza lor. Ei sunt un model, reprezinta o idee pe care alte companii nu o pot afisa.
    Si nu stiu cum poti tu sa compari produsele tale din casa facute in China cu produsele Apple… Sa fim seriosi, ai cam exagerat.

  6. @Cristi de ce am exagerat, daca nu scrie Designed by Apple nu sunt facute tot in fabrici din China ? Apple da exemple prin cu totul alte metode in nici un caz nu poate ruga autoritatile din China sa ridice standardul de munca acolo ei pur si simplu au contractat o firma care se ocupa cu asa ceva, mai departe este problema : tarii in care se afla firma, firmei, angajatilor care acepta acele conditii, etc …

    Foxconn produce de muuulti ani produse electronice si nu a sughitat nimeni pana acum, dar cand e vorba sa apara si Apple in discutie toti muscatorii de “dos” apar ca mustele sa ia si ei cate o bucata din .. placinta.