Prima Pagina Noutati Vodafone iti permite sa platesti calatoriile cu metroul printr-un simplu SMS

Vodafone iti permite sa platesti calatoriile cu metroul printr-un simplu SMS

   La mai putin de o saptamana dupa ce Orange introducea posibilitatea de a plati prin SMS o calatorie cu metroul Vodafone face exact aceeasi miscare anuntand azi introducerea unui serviciu identic. Numarul la care pot fi platite una/doua sau zece calatorii cu metroul este 1700, acelasi ca si in cazul Orange. Aparatele care valideaza plata facuta prin SMS sunt disponibile in aceleasi statii precum in cazul Orange iar mai multe detalii aveti in comunicatul de mai jos.

De astazi,

 • Utilizatorii Vodafone pot plati calatoriile cu metroul prin SMS
 • Clientii pot alege sa plateasca, prin SMS, una, doua sau zece calatorii cu metroul 
 • Dupa plata calatoriei prin SMS, utilizatorii au acces in statiile de metrou printr-un apel gratuit la numarul 1700 si apropierea telefonului de dispozitivul de validare
 • Accesul prin intermediul platii prin SMS este posibil, in prima instanta, in sapte statii de metrou din Bucuresti 

Bucuresti, 30 ianuarie 2012 – Incepand de astazi, utilizatorii Vodafone pot plati prin SMS accesul in sapte statii ale metroului bucurestean. Primele statii care permit acest tip de acces sunt: Piata Victoriei, Universitate, Gara de Nord, Timpuri Noi, Politehnica, Grozavesti si Petrache Poenaru.

 Astfel, cu un SMS la numarul 7477, la un tarif de 0,5 Euro (fara TVA), utilizatorii platesc o calatorie cu metroul. Pentru doua calatorii, plata se face printr-un mesaj la numarul 7492, tarifabil cu 0,9 Euro (fara TVA), iar pentru zece calatorii, plata se efectueaza printr-un SMS la numarul 7490, tarifabil cu 2,2 Euro (fara TVA).

Odata ce au platit calatoria prin SMS, pentru a avea acces in statia de metrou, utilizatorii trebuie doar sa apeleze numarul gratuit 1700 si sa apropie telefonul, in timpul convorbirii, de dispozitivul de validare dedicat, aflat la intrarea statiei de metrou.

Serviciul de plata prin SMS a accesului la metrou a fost dezvoltat cu sprijinul Metrorex.

 • Alex

  A încercat cineva, merge?

 • Sper ca gasesc eu unul azi si sa incerc.

 • Claudiu daniel

  Sincer nu mi se pare un lucru foarte util , pt nu sunt f multi posesori de astfel de tel. Mai bine pun mai multe automate de bilete si ar rezolva multe probleme !!!

 • Si orange a anuntat asa ceva. Aceleasi preturi.

 • Vladel

  Nu iti trebuie neaparat smart phone. Trebuie doar sa apelezi si sa lasi aparatul sa “asculte” . Ideea e buna. Nu esti obligat so folosesti.

 • Dani

  Foarte util si ma bucur ca a aparut si la noi! Nu iti trebuie smartphone sa beneficiezi de serviciul asta.
  Pacat totusi ca nu e fix acelasi pret

 • Sebastian Nitu

  bun bun, si daca inregistrez sunetul pe care il emite telefonul cand apelez acel numar, merg moca?

 • @nitu cum tu esti roman asa sunt si ei, cititorul e conectat la o baza de date, odata sunetul emis si ai trecut la metrou ti se scade calatoria de pe nr ala de telefon, daca inregistrezi sunetul si mi l dai mie si trec cu el (sa zicem) iti scade din contul tau…

 • Luca

  Băieți am venit si eu in tara pt 4 zile.Am oprit la o reprezentanta Vodafone sa-mi iau o cartela pt iPad cu trafic de date si duduia care avea in jur de 25 de ani nu stia ce fel de scheda intra in iPad,si nici după ce am asigurato ca trebuie microsim a vrut sa sune la un coleg la It sa vadă,acolo ce sa vezi surpriza ăla nu a știut nici el si a rugato sa sune pe altcineva 🙂 🙂 🙂 halal romanica

 • Dani

  @Luca ce prostuta era duduita aceea, si in general noi romanii, nu? si eu observ asta zilnic, pe strada, pe site-uri…

 • Sebastian Nitu

  @Bodoo69 pe min nu mă interesează “smecheriile” sau orice alta chestie de genul, așa cum ai sărit tu sa crezi rapid, doar ca nu mi se părea inițial ca fiind tocmai sigura ideea lor 🙂 . Plus ca nu sunt din Bucuresti; nici nu intentionez sa locuiesc acolo 🙂