Orange iti da posibilitatea de a plati calatoria cu metroul printr-un simplu SMS trimis la numarul 1700

9

   Dupa succesul proiectului privind internetul gratuit la metrou, Orange Romania lanseaza acum plata prin SMS pentru calatoriile facute cu metroul. In colaborare cu Metrorex Orange le da clientilor sai posibilitatea de a plati calatoriile cu metroul printr-un simplu SMS trimis la numarul scurt  1700. Mai multe detalii aveti in comunicatul de mai jos.

Bucureşti, 27 ianuarie 2012. Din 30 ianuarie 2012, Orange România, în parteneriat cu Metrorex lansează în premieră naţională sistemul de plată şi acces la serviciile de transport cu metroul prin folosirea unui singur număr scurt, disponibil atât prin sms, cât şi apel, exclusiv în reţeaua Orange.

Clienţii Orange pot plăti o călătorie cu metroul prin SMS la 1700, iar confirmarea plăţii o primesc imediat, tot prin SMS. De asemenea, ei pot opta pentru achiziţionarea a 2 sau 10 călătorii, trimiţând textul 2C sau 10C la numărul scurt 1700. Preţul unei călătorii este de 0,50 euro, pentru 2 – 0.90 euro, iar la cumpărarea a 10 călătorii preţul este de 2,20 euro[1]. Adiţional, călătoriile se pot cumpăra şi prin SMS la numărul 7477.

Accesul în staţie se va face prin apelarea gratuită a numărului 1700 şi apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate. Telefonul va emite un semnal sonor care va fi interpretat de validator, stabilind în timp real dacă în contul clientului există călătorii valide şi permiţând accesul pe peron.

În prima etapă, serviciul este disponibil în staţiile Gara de Nord, Victoriei, Universitate, Petrache Poenaru, Timpuri Noi, Grozăveşti şi Politehnica. 

Mai multe detalii sunt disponibile prin apel la 1826, tarif normal în reţea sau în magazinele Orange.