ANCOM va reduce tarifele de interconectare pentru telefonia mobila incepand cu 1 martie

  Ieri ANCOM a anuntat ca in 2012 tarifele pentru interconectarea la retelele de telefonie mobila se vor reduce cu 30%. O prima reducere va fi aplicata incepand cu data de 1 martie si a doua reducere va fi aplicata incepand cu data de 1 septembrie iar rezultatul lor ar trebui sa fie o reducere a pretului “minutelor nationale” din oferta operatorilor telefonie mobila. Desi ANCOM reduce terifele de interconectare asta nu inseamna ca operatorii de telefonie mobila vor face acelsi lucru deoarece nu vor fi obligati sa ia o asemenea masura.

ANCOM a anunţat marţi că va reduce în acest an, la 1 martie şi 1 septembrie, tarifele de interconectare pentru reţelele de telefonie mobilă şi fixă cu peste 30%, decizie care ar putea avea ca efect scăderea costurilor plătite de clienţi pentru convorbirile în afara reţelelor. Astfel, Cosmote, Orange, RCS&RDS, Romtelecom, Telemobil şi Vodafone vor practica, începând cu 1 martie, un tarif maxim pentru serviciile de terminare a apelurilor în reţele de telefonie mobilă de 0,0405 euro/minut. A doua etapă de reducere a tarifelor de terminare a apelurilor în reţelele de telefonie mobilă va avea loc la 1 septembrie, dată de la care se va practica un tarif maxim de 0,0307 euro/minut.

  Practic de la 1 septembrie un “minut national” va costa putin peste 3 centi si va fi interesant de vazut cum va fi vandut de catre operatorii de telefonie mobila. In momentul de fata un “minut national” poate costa pana la 30 de centi la unii operatori de telefonie mobila si sper ca aceste costuri sa scada de la 1 martie. Tot de la acea data vor fi reduse si preturile pentru “minutele nationale” vorbite pe retelele fixe de telefonie.