Apple urca pe locul 3 in topul celor mai mari vanzatori de telefoane mobile multumita iPhone-ului

   Apple a avut un Q4 2011(Q1 pentru Cupertino) extraordinar vanzand nu mai putin de 37 de milioane de terminale iPhone in doar trei luni de zile. Vorbim despre o crestere de 128% in vanzari fata de aceeasi perioada a anului 2010 si multumita ei Apple s-a clasat pe locul al treilea in topul vanzatorilor de telefoane mobile cu o cota de piata de 8.7%. Desigur ca succesul celor de la Apple le-a adus locul 3 si in topul celor mai mari producatori de telefoane mobile in anul 2011, aceasta fiind prima oara cand compania din Cupertino ocupa aceasta pozitie. Comparand cu vanzarile din 2010, Apple aproape ca si-a dublat numarul de unitati vandute in 2011 si a avut cea mai mare crestere dintre toti producatorii de telefoane mobile.

Apple jumped into the third spot globally from the fifth spot last quarter thanks to a record-breaking quarter of shipments. That represents the Cupertino-based company’s highest-ever ranking on IDC’s Top 5 global mobile phone leaderboard. The launch of Apple’s iPhone 4S smartphone, which is now available in over 90 countries (as of mid-January), was the primary reason the company leapt over LG and ZTE in 4Q11. Device sales in the U.S. and Japan were particularly strong given extra sales days in the quarter and carrier distribution.

  Pentru o companie ca Apple vorbim despre o premiera care parea imposibila acum cativa ani avand in vedere ca ea are in vanzare doar 3 modele te smartphone-uri. Restul competitorilor directi au zeci de modele in oferta iar Samsung si Nokia au vandut impreuna aproape 750 de milioane de astfel de telefoane mobile in anul 2011 insa fiecare dintre ele a vandut mai putine smartphone-uri decat Apple in Q2 si Q4 2011. Eu unul cred ca pe viitor Apple se va bate si pentru locul 2 insa totul depinde de modul in care va reusi sa acapareze interesul utilizatorilor pentru viitoarele iPhone-uri.