Aplicatiile pentru iOS genereaza crash-uri mai des decat cele pentru Android, iOS 5 este principalul vinovat

   In luna octombrie a anului trecut Apple a lansat iOS 5, o noua versiune a sistemului de operare dedicat iDevice-urilor. In aceasta versiune a iOS Apple a schimbat extrem de multe lucruri si se pare ca aceste schimbari au fectat serios utilizatorii, dupa cum puteti vedea in graficul de mai sus. Compania Crittercism a adunat in primele doua saptamani ale lunii decembrie date privind crash-urile intampinate de utilizatori pe diverse versiuni ale iOS si Android OS iar din grafic aflam ca iOS-ul genereaza mai multe crash-uri decat Android OS.

  iOS 5.0.1 este de departe cea mai problematica versiune as sistemului de operare pentru iDevice-uri insa iOS 5.0/4.3.5/4.3.3/4.2.1 sau 4.1 nu se descurca mai bine in ceea ce priveste rularea aplicatiilor. Principalele probleme pentru crash-uri au legatura cu lipsa update-urilor pentru aplicatii sau implementarea gresita a unor API-uri dar nu trebuie sa uitam ca unele aplicatii sunt facute pentru anumite versiuni ale iOS dar sunt folosite pe altele. Problema vine atat de la Apple cat si de la dezvoltatori sau utilizatori si ea nu va fi rezolvata in totalitate mai ales daca luam in calcul si jailbreak-ul. Cei de la Crittercism au analizat 214 milioane de crash-uri in perioada noiembrie – decembrie insa pentru perioada prezentata in aceste grafice vorbim probabil despre maxim 5 – 10 milioane de crash-uri doar pentru platforma iOS.

  In final avem si o impartire pe iDevice-uri a crash-urilor din aplicatii si desigur ca pe iPhone au avut loc majoritatea dintre ele pentru acest dispozitiv este de departe cel mai popular din oferta companiei din Cupertino. Nu cred ca in viitor lucrurile se vor imbunatati in ceea ce priveste problemele din iOS insa daca nu faceti jailbreak veti fi in general feriti de ele.