Prima Pagina Apple Apple ar fi castigat in Q4 2011 75% din profitul intregii industrii...

Apple ar fi castigat in Q4 2011 75% din profitul intregii industrii a producatorilor de telefoane mobile

  Desi pare foarte greu de crezut, in Q4 2011 Apple pare sa fi castigat nu mai putin de 75% din profitul si 40% din incasarile intregii industrii a producatorilor de telefoane mobile. Estimarea vine de la romanul Horace Dediu care sustine ca Apple a avut un profit de aproape 5 ori mai mare decat Samsung care s-a clasat pe locul 2 in topul producatorilor de telefoane mobile. Samsung ar fi incasat 16% din profitul intregii industrii si cele doua companii ar fi luat impreuna 91% din profitul total facut de producatorii de telefoane mobile in Q4 2011. In Q3 2011 Apple a incasat aproximativ 56% din profitul aceleiasi industrii insa in Q2 2011 cota era de aproape 70%.

  Fata de aceeasi perioada a anului 2010 Apple a inregistrat o crestere de aproximativ 25% in profit insa timp de 13 trimestre fiscale consecutive compania Apple incaseaza cel mai mare profit dintre toti producatorii de telefoane mobile. Acestea sunt desigur doar estimari facute in baza rezultatelor financiare prezentate de marii producatori de telefoane mobile si se pare ca Apple incepe sa castige din ce in ce mai multi bani de pe urma iPhone-urilor sale. Motivul acestei cresteri este desigur pretul mare al terminalelor si costul mic de productie iar asa se explica de ce Apple are acum 97 de miliarde de dolari sub forma de rezerva financiara.

Apple reached 75% of profit share, nearly 40% of revenue share and 9% of units share. 

Apple and Samsung combined for about 91% of profits with RIM third at 3.7%, HTC fourth at 3.0% and Nokia last at 1.8% of a $15 billion total for the quarter.

  Eu cred ca aceasta cota de profit nu are cum sa mai creasca in viitor si pentru Apple acesta este un milestone pe care l-ar putea atinge din nou doar multumita unui iPhone 5 lansat inaintea sarbatorilor de iarna a anului acesta.

 • KFF

  Cam asta e diferenta REALA intre iOS si Android :
  75% la 19%

 • average

  Ce or sa faca cu banii astia, ca dividende nu platesc actionarilor, de investit nu investesc in nimic.
  Tehnologic nu avanseaza si iOS are din ce mai multe probleme.
  Fac profit de dragul profitului ?
  Astepta prabusirea sistemului asta financiar si apoi o sa se gandeasca cati bani au avut odata ?

 • Mihai_rt

  Nu cred, androidul este peste ios, calitatea iphonurilor este peste telefoanele android, daca as putea instala android pe iphonul meu as face o

 • KFF

  Voi cititi articolul sau comentati ca niste boti ?
  E vorba despre profit . Samsung vinde 1 milion de telefoane cu profit 1 leu , Apple vinde 5 telefoane cu profit 1 leu .

  Cumpara`ti android , nu esti tu de iphone . Pentru Android sunt copiii .

 • Anonymous

  KFF PE tine profitul te interesează sau calitatea.. Nu vb prostii eu cred ca samsung e mulțumit de profitul lor..

 • average

  Ai dat-o in bara aici, KFF . iOS e pentru copii si pt cei asemenea ca ei care nu se descurca cu ceva mai complex.
  Si MacOS la fel.

 • Mihai

  @KFF prietene daca “comentam ca niste boti” poate ca ar trebui ca numai tu sa mai poti posta comentari aici. Poti sa debitez propriile opinii pe un blog si nu aici. Te rog frumos numai posta…ca oricum in afara sa insulti si sa fii arogant de fiecare data cand ai ocazia sau cineva iti ataca indirect marul nu sti altceva. Pe nimeni nu intereseaza profitul sa sti…inclusiv pe mine. Ceea ce ne intereseaza este produsul ce il cumparam daca ne acopera nevoile. Atat iOS cat si android sunt departe de ceea ce se vrea a fi “the perfect user experience”.