Apple cenzureaza revistele publicate prin Newsstand

  Dimineata v-am spus ca Apple a cenzurat melodiile hip-hop ale unor utilizatori din cauza continutului vulgar prezentat in ele insa se pare ca Apple merge mai departe si cenzureaza chiar si revistele. O revista numita Muy Interesante a fost obligata de catre Apple sa isi schimbe coperta si titlul uneieditii deoarece acesta a fost considerat ofensator de catre Apple. Titlul revistei era Myths and Truths About the Penis – Mituri si adevaruri despre penis insa vorbim despre o revista stiintifica in care se gaseau informatii destul de utile pentru multi barbati. Cei de la Apple au considerat ca titlul si imaginea sunt mult prea vulgare asa ca acea coperta din stanga s-a transformat in coperta din dreapta pentru a fi vanduta prin magazinul de reviste a celor de la Apple iar email-ul de mai jos a fost trimis celor care scriu revista.

We have completed the revision of your attachments but we can’t publish them in the App Store because its category [“12 years old or up”] doesn’t correspond with its content. It doesn’t comply with the App Store’s guidelines:

3.8. Developers are responsible to assign a category for their apps. Apple can change inappropriate categories.

Since your application contains suggestive adult themes, this should be reflected in your category.

  Problema este ca Apple accepta in magazinul sau reviste precum Cosmopolitan care scriu despre sex iar o revista stiintifica este interzisa. Eu unul cred ca imaginea respectiva este mult prea sugestiva insa daca ar fi fost vorba despre o femeie nu s-ar fi facut atat tam tam. Apple isi rezerva dreptul de a nu publica orice considera vulgari si ofensator pentru publicul sau iar revista Muy Interesante se adreseaza celor cu varse de minim 12 ani sau mai mult deci decizia este, dupa mine, corecta. Titlul in sine este mult prea explicit si asociat cu imaginea respectiva nu ar fi adus prea multa cinste celor din Cupertino dar revin si spun ca daca ar fi fost vorba despre o femeie si un titlu asociat ei totul ar fi fost mult mai usor de digerat.