Iata de ce Siri nu va fi lansat de Apple pentru terminalul iPhone 4

  Cand iPhone 4S si Siri au fost prezentate, Apple a afirmat ca noul asistent va fi disponibil doar pe ultima versiune a terminalului iPhone si lucrurile nu par sa se schimbe in viitorul apropiat. Chiar si asa, Siri a fost unul dintre principalele motive pentru care foarte multi utilizatori au cumparat iPhone 4S dar a fost si unul dintre motivele pentru care hackerii se chinuie sa il porteze pe vechile dispozitive. Daca Siri este atat de interesant, de ce nu il ofera Apple ca un upgrade platit catre clientii sai? Ei bine pentru ca un iPhone 4S Apple a implementat o tehnologie numita EarSmart care a fost dezvoltata de catre compania Audience si care nu exista in vreun alt iDevice.

  In iPhone 4 Apple a implementat pentru prima oara tehnologia Audience pentru reducerea zgomotelor de fond si totul functiona prin intermediul unui chip inclus in plaza de baza a iPhone 4. Pentru ca Apple dorea sa reduca costurile de productie sis a elibereze spatiu a ales sa implementeze tehnologia de reducere a zgomotelor de fond direct in procesorul chip-ului A5 insa asta nu este tot deoarece Audience si-a imbunatatit semnificativ tehnologia. In iPhone 4S avem tehnologia EarSmart care nu numai ca reduce zgomotele de fond atunci cand vorbim la telefon cu dispozitivul la ureche insa reduce zgomotele de fond pe o raza mult mai mare din jurul dispozitivului astfel ca Siri poate fi utilizat chiar si tinand terminalul in mana si fara a fi intrerupt de zgomotele din jurul nostru.

Even after accounting for the dual Cortex-A9 CPUs and the large GPU that provides the A5 with industry-leading 3D graphics performance, the remaining die area seems too large for the usual mundane housekeeping logic. To reduce system cost and eliminate the extra package required for the Audience chip, Apple cut a deal to integrate the noise-reduction technology directly into its A5 processor, which appears in the iPhone 4S. This situation helps explain why Apple does not offer Siri as a software upgrade on the iPhone 4. Although the older phone includes an Audience chip, the company has since improved its technology to handle ‘far-field speech.

  Din moment ce iPhone 4 nu are aceeasi tehnologie pentru anularea zgomotelor de fond este clar ca Apple nu are motive serioase pentru a lansa o versiune a Siri care probabil nu va multumi orice utilizator. Chiar daca pentru multi motivul parte mult prea nesemnificativ, pentru o companie ca Apple reprezinta o explicatie solida pentru oferirea Siri numai pentru iPhone 4S.

12 COMENTARII

  1. Mie mi se pare insa super interesanta asa. Si chiar nu mi se pare mai lenta, sincer. E chiar un upgrade reusit. Felicitari Zaone, tine-o tot asa! Stima

  2. Zaone.. Scuza-ma ca scriu aici dar am nevoie un raspuns rapid pt ca nush ce sa fac.. Cineva imi ofer iphone 4s pe iphone 4 schomb p schimb dar al lui e blocat in anglia .. Intrebarea mea e daca pot sa-l deblochez si daca da cat costa?

  3. @Alin O nu este decodabil inca numai de la operator care te costa in jur de 100Euro si trebuie sa il duci la operator ( in cazul tau in Anglia ), dar s-ar merita ca si Gevey lucreaza la o solutie care va mai dura cateva luni si hackerii care fac Jailbreak, numai ca pana cand iese o solutie vei putea folosi pe post de iPod, deci toate functiile fara cea de telefon si internet 3g

  4. Earsmart nu are nicio legatura. Eu am Siri pe iPhone 4, folosind spire si un proxy. L-am folosit la scoala in pauza cand era foarte mare galagie. Telefonul statea pe banca iar eu pur si simplu vorbeam normal. Siri intelegea absolut tot ce ii dictam