Apple cere dezvoltatorilor sa publice screenshot-uri pentru Retina Display pentru aplicatiile din App Store, ar putea face uitat iPhone 3GS

  In aceasta seara compania Apple a publicat mesajul de mai sus in portalul dedicat dezvoltatorilor de aplicatii pentru platforma iOS. In el se specifica faptul ca toti dezvoltatorii de aplicatii trebuie sa publice doar screenshot-uri pentru rezolutiile compatibile cu ecranul Retina al iPhone 4/4S si iPod Touch 4G cand actualizeaza aplicatiile din App Store. Apple nu ii obliga pe dezvoltatori sa faca acest lucru imediat insa atunci cand un update pentru o aplicatie este publicat in App Store acel update trebuie sa contina numai screenshot-uri noi facute pentru a evidentia modul in care va arata aplicatia atunci cand este utilizata cu un Retina Display.

  Din pacate mesajul de mai sus ar putea primul semnal care ar trebui sa ne dea de inteles ca iPhone 3GS nu mai reprezinta o prioritate pentru compania Apple si ca dispozitivul ar putea avea aceeasi soarta precum iPhone 3G pentru care iOS 4.3 nu a mai functionat. iPhone 3GS nu are performante stralucite pe iOS 5 si Apple stie asta insa masura de mai sus cred ca trebuia luata cu mult mult timp in urma.