Prima Pagina aplicatii Apple cere dezvoltatorilor sa publice screenshot-uri pentru Retina Display pentru aplicatiile din...

Apple cere dezvoltatorilor sa publice screenshot-uri pentru Retina Display pentru aplicatiile din App Store, ar putea face uitat iPhone 3GS

  In aceasta seara compania Apple a publicat mesajul de mai sus in portalul dedicat dezvoltatorilor de aplicatii pentru platforma iOS. In el se specifica faptul ca toti dezvoltatorii de aplicatii trebuie sa publice doar screenshot-uri pentru rezolutiile compatibile cu ecranul Retina al iPhone 4/4S si iPod Touch 4G cand actualizeaza aplicatiile din App Store. Apple nu ii obliga pe dezvoltatori sa faca acest lucru imediat insa atunci cand un update pentru o aplicatie este publicat in App Store acel update trebuie sa contina numai screenshot-uri noi facute pentru a evidentia modul in care va arata aplicatia atunci cand este utilizata cu un Retina Display.

  Din pacate mesajul de mai sus ar putea primul semnal care ar trebui sa ne dea de inteles ca iPhone 3GS nu mai reprezinta o prioritate pentru compania Apple si ca dispozitivul ar putea avea aceeasi soarta precum iPhone 3G pentru care iOS 4.3 nu a mai functionat. iPhone 3GS nu are performante stralucite pe iOS 5 si Apple stie asta insa masura de mai sus cred ca trebuia luata cu mult mult timp in urma.

 • Bun si cu ce afecteaza asta posesorii de 3gs? E clar ca 3gs nu va prinde iOS6 insa mi-e greu sa cred ca update-urile se vor opri de pe acum cum a fost cu 3g-ul, acolo erau probleme mari pe iOS4.

 • Asta-i primul pas facut spre retragerea 3GS-ului. E posibil sa nu prinda nici 5.1, nu e exclus sa il scoata si din vanzare ca oricum multi operatori de telefonie mobila nu il mai au in oferta si in Marea Britanie din martie Orange il va scoate din oferta. 3GS-ul nu a avut vanzari prea bune in ultimele 3 luni.

 • OneCosmin

  Chiar sunt curios daca va mai functiona 5.1 pe 3GS

 • radu

  si de ce ma rog crezi tu asta :” masura de mai sus cred ca trebuia luata cu mult mult timp in urma.” ?

 • sorin_dm

  3GS va prinde iOS 5.1 (din moment ce exista versiuni beta pt el si merge destul de bine cu beta3), dar probabil va fi si ultimul update pt acest iPhone.

 • @radu: Pentru ca exista Retina Display de 2 ani si trebuiau sa puna ecrane retina de mult in App Store. Rezolutia din 3GS trebuia scoasa din uz in 2011.

 • Pingback: Apple va inchide iTunes Connect pentru cateva ore in 13 februarie()

 • De ce sa nu prinda 5.1? daca mergea prost pe el mai ziceam, dar asa…. Eu zic ca va prinde orice update ce tine de ios5, dar pe 6 sigur nu va mai rezista.

 • Mda …. Sa înțeleg ca la trei ani trebuie sa îmi schmb telefonul fără nici o defectiune dacă vreau sa fiu la zi cu aplicatiile iOS , adică sa scot din buzunar 600-900 de euro , cu toate ca 3GS-ul meu merge perfect nu are nici o zgarietura, etc etc…

 • Well doi ani e viata medie a unui iDevice. Incepand cu iOS 6 deja 3GS-ul nu va mai fi sigur suportat(daca nu se va intampla chiar mai devreme) si nu vor mai merge toate aplicatiile. Apple ofera cel mai lung suport pentru versiunile de iOS, la Android e mult mai rau.

 • Cosmin

  Depinde ptr ce folosesti device-ul. Daca te poti limita numai la aplicatiile ptr tel/sms/muzica/photo/mail/net/voip/navigatie eu cred ca 3GS-ul o sa fie utilizat inca ani buni de acum incolo la fel cum este 2G-ul. Dar asta depinde de nevoia fiecarui utilizator.

  La fel cum un calc nu trebuie sa-l schimbi la fiecare 2-3 ani ptr ca apare o noua versiune de OS. Te limitezi la ce ai tu nevoie si-l folosesti foarte bine ani de zile.