Siri genereaza un sfert din traficul Wolfram Alpha

  Siri, asistentul personal din iPhone 4S si iOS 5, a fost lansat in luna octombrie a anului trecut impreuna cu iPhone 4S. Atunci Apple a anuntat ca Wolfram Alpha este motorul de cautare in baza caruia Siri va functiona si va afisa rezultate pentru interogarile facute de utilizatori. Aproape patru luni mai tarziu aflam ca un sfert din traficul motorului de cautare Wolfram Alpha este facut de interogarile asistentului personal Siri iar aici problema cea mai mare o are Google deoarece acel trafic nu ajunge pe motorul sau de cautare ci pe cel al Wolfram Alpha.

Siri accounts for about a quarter of the queries fielded by Wolfram Alpha, whose staff has grown to 200. Several large companies in health care, financial services and oil and gas recently hired Dr. Wolfram’s private company, Wolfram Research, to do tailored corporate versions of Wolfram Alpha for them. Microsoft also licenses Wolfram Alpha technology.

  Folosirea Wolfram Alpha in locul motorului de cautare Google a fost vazuta ca normala de catre multi deoarece Apple inearca sa se distanteze de catre unul dintre cei mai mari competitori ai sai. Desi motorul de cautare Google nu va fi scos din lista celor native pentru iOS, Siri incepe sa creeze probleme pentru compania din Mountain View care pierde nu doar trafic ci si banii deoarece utilizatorii care nu intra pe Google.com nu dau click pe bannere si link-uri. Va fi interesant de vazut cum va evolua in viitor Siri insa nu cred ca Apple va implementa posibilitatea de face cautari pe Google intr-un mod similar cu cel pentru Wolfram Alpha.