Prima Pagina iOS 5 Siri genereaza un sfert din traficul Wolfram Alpha

Siri genereaza un sfert din traficul Wolfram Alpha

  Siri, asistentul personal din iPhone 4S si iOS 5, a fost lansat in luna octombrie a anului trecut impreuna cu iPhone 4S. Atunci Apple a anuntat ca Wolfram Alpha este motorul de cautare in baza caruia Siri va functiona si va afisa rezultate pentru interogarile facute de utilizatori. Aproape patru luni mai tarziu aflam ca un sfert din traficul motorului de cautare Wolfram Alpha este facut de interogarile asistentului personal Siri iar aici problema cea mai mare o are Google deoarece acel trafic nu ajunge pe motorul sau de cautare ci pe cel al Wolfram Alpha.

Siri accounts for about a quarter of the queries fielded by Wolfram Alpha, whose staff has grown to 200. Several large companies in health care, financial services and oil and gas recently hired Dr. Wolfram’s private company, Wolfram Research, to do tailored corporate versions of Wolfram Alpha for them. Microsoft also licenses Wolfram Alpha technology.

  Folosirea Wolfram Alpha in locul motorului de cautare Google a fost vazuta ca normala de catre multi deoarece Apple inearca sa se distanteze de catre unul dintre cei mai mari competitori ai sai. Desi motorul de cautare Google nu va fi scos din lista celor native pentru iOS, Siri incepe sa creeze probleme pentru compania din Mountain View care pierde nu doar trafic ci si banii deoarece utilizatorii care nu intra pe Google.com nu dau click pe bannere si link-uri. Va fi interesant de vazut cum va evolua in viitor Siri insa nu cred ca Apple va implementa posibilitatea de face cautari pe Google intr-un mod similar cu cel pentru Wolfram Alpha.

 • Tigris Regalis

  Hmm … Siri nu a apărut odată cu iPhone 4S, ci exista înainte ca app de sine stătătoare, disponibilă în App Store pentru toate iDevice-urile. Cu lansarea lui 4S, versiunea îmbunătățită de Siri a fost integrată în iOS de pe 4S și retrasă aplicația din App Store.

  Altă neregularitate din articol este faptul că Siri nu folosește doar Wolfram Alpha, ci și o mulțime de alte servicii de căutare specializate, unele chiar și de la Google.

  Însă este totuși impresionant cum a reușit Apple să popularizeze așa de repede o nouă tehnologie revoluționară – sistemul de căutare inteligent Wolfram Alpha!

 • Nu, Siri in forma actuala a aparut o data cu iPhone 4S. Dude aici e vorba de Wolfram Alpha, nu fac istoria Siri si prezentarea tuturor serviciilor ca nu vad rostul devierii de la subiect pentru a discuta si de Yelp, de exemplu.

 • mr lawyer

  Acum stau eu si ma intreb,acum un an spre exemplu eu mi-am cumparat aplicatia SIRI cu bani mei munciti de mine,dupa care apple a decis sa imi opreasca accesul la aceasta aplicatie,cum vine frate asa ceva,oare mai exista vreo alta companie pe acest pamant care sa faca asa abuzuri?Cum poti tu sa imi anulezi mie aplicatia mea pe care eu am cumparat-o…

 • wolfram al[pha nu este motor de cautare, cel putin nu din categoria google, bing. si da cauta si pe google siri, cred ca ai facut o comparatie gresita.

 • Este un motor de cautare, nu e unul traditional.