Magazinele virtuale de aplicatii au generat 466.000 de locuri de munca in SUA in ultimii 3 ani

  Au trecut mai bine de trei ani de zile de la lansarea primului adevarat magazin de aplicatii, App Store-ul, si in aceasta perioada de timp nu mai putin de 466.000 de locul de munca au fost generate in SUA pentru persoane capabile sa dezvolte aplicatii in limbajul de programare al iOS si nu numai. Vorbim despre sute de mii de persoane care au acum un loc de munca multumita tuturor magazinelor de aplicatii care exista nu doar in SUA ci pe intregul glob si statistica vine intr-o perioada in care marile companii din SUA sunt acuzate ca folosesc forta de munca straina pentru a isi fabrica produsele si ignora americanii.

What the company came up with was a detailed and surprising analysis of a fast-growing industry that is responsible for roughly 466,000 jobs in the U.S., and includes employment stats from “pure” app companies like Zynga as well as app-related positions from major software developers like Electronic Arts and AT&T.

  Industria producatorilor de aplicatii este foarte mare si foarte profitabila in SUA, tara din care se descarca cele mai mai multe aplicatii pentru platforma iOS. Multumita App Store-ului si Android Market-ului au luat fiinta companii care nici nu ar fi existat daca iPhone-ul si Android-ul nu deveneau atat de populare si in viitor industria nu are altceva de facut decat sa creasca.