O companie americana dezvolta un nou sistem de notificari afisate direct in aplicatii

  In iOS 5 Apple a unificat notificarile primite de catre utilizatori in asa-numitul Notifications Center. Acolo vedem pana la 20 de notificari Push pentru fiecare aplicatie instalata in iDevice-urile noastre si intregul sistemu este destul de bine organizat. Totusi o companie numita Apps Booster crede ca sistemul de notificari poate fi facut mai bun asa ca propune un nou SDK care permite dezvoltatorilor de aplicatii pentru iOS si Android sa implementeze centre de notificari direct in aplicatii. Ideea este asemanatoare cu cea din Notifications Center insa aplicatiile nu trimit notificari Push direct in iOS ci trimit notificari direct in aplicatie iar badge-ul aplicatiei afiseaza numarul de notificari necitite.

App Booster presents an alternative that can re-target those non-push users, in the form of in-app notifications. These are different from push, as pop-up messages aren’t involved, nor do they clutter the phone’s notification center. However, the in-app notifications can trigger the bubble on the icon of the app and appear in a News Feed-like way within the app. Here, the developer can communicate with their users as much as they like, posting welcome messages to newbies, offering app tips, communicating about updates and changes, and attempt to re-opt in users who didn’t accept push notifications initially.

  Practic Apps Booster ia atentiat de pe Notifications Center si o muta pe centrele de notificari din fiecare aplicatie in parte. Utilizatorii nu mai primesc notificarile Push si sunt atentionati in legatura cu mesajele noi numai daca se uita la badge-urile aplicatiilor. Imaginea de mai sus prezinta un concept al noului centru de notificari din aplicatii si observati ca acolo aveti posibilitatea de a citi mesajele, de a le marca pe toate ca si citite fara a le deschide dar si de a trimite feedback utilizatorului. Nu stiu cat de multi dezvoltatori vor fi interesati sa implementeze un asemenea SDK in propriile aplicatii din moment ce el nu permite atragerea atentiei utilizatorilor cu o notificare push si multi ar putea da rapid uitarii centrul de notificari al aplicatii.

  Dezvoltatorii interesati pot descarca SDK-ul celor de la Apps Booster de aici.