Actiunile Appla valoreaza aproape 500$ bucata, Apple valoreaza aproape 500 de miliarde de dolari

  V-am spus astazi ca valoarea actiunilor Apple a crescut cu aproape 100$ dupa decesul lui Steve Jobs si atunci aveam dreptate. Acum insa actiunile Apple valoreaza 493$ bucata in actuala sesiune de trading a bursei americane iar valoarea capitalizarii bursiere a companiei a depasit acum cateva minute valoarea de 460 de miliarde de dolari. Exxon Mobil a fost pentru multa vreme cea mai valoroasa companie din lume conform capitalizarii bursiere insa Apple valoreaza acum cu 58 de miliarde de dolari mai mult si se apropie rapid de o evaluare de 500 de miliarde de dolari si de o valoare de 500$ pentru o actiune.

  Practic acum valoarea companiei Apple totalizeaza 10% din valoarea intregului NASDAQ si vorbim despre o adevarata realizare, un record pentru cei din Cupertino. S-a spus de multe ori ca actiunile companiei Apple sunt sever subevaluate insa iata ca lucrurile s-au schimbat si actiunile lor incep sa devina din ce in ce mai interesante pentru investitori. Se estimeaza ca lansarea iPad 3 va propulsa capitalizarea bursiera a Apple la o valoare mai mare de 500 de miliarde de dolari si o actiune va putea fi cumparata cu peste 500$.

  Facand o comparatie cu valoarea capitalizarii bursiere a altor companii, Apple valoreaza cat Google(198.9 miliarde $) si Microsoft(256.7 miliarde $) la un loc si de 52 de ori mai mult decat RIM care valoreaza doar 8 miliarde de dolari.