Valoarea unei actiuni a companiei Apple a crescut cu aproape 100$ de la moartea lui Steve Jobs

  Desi dupa moartea lui Steve Jobs multi analisti au prevestit o scadere puternica a valorii actiunilor companiei Apple, in realitate valoarea acestora a crescut cu aproape 100$. In ziua anuntarii decesului lui Steve Jobs actiunile Apple erau cotate pe bursa americana la o valoare de 372$ iar capitalizarea bursiera a companiei era de 347 de miliarde de dolari. Acum o actiune a companiei Apple este cu aproape 100$ mai valoroasa iar valoarea capitalizarii bursiere a crescut cu nu mai putin de 90 de miliarde de dolari ajungand la 437 miliarde de dolari.

On Oct. 4, the day before Steve Jobs passed away, Apple shares closed at $372.50 and its market cap stood at $347 billion. Four months later, the stock is up nearly $100 and its market cap is $437 billion. To put that $90 billion gain in perspective, it’s nine tenths the value analysts have placed on Facebook in advance of its initial public offering.

  Aceasta crestere impresionanta se datoreaza in principal terminalului iPhone 4S care a fost primit mult mai bine decat se astepta oricine si a avut parte de vanzari extraordinare desi initial a fost vazut ca fiind un smartphone neinteresant. Practic in doar 4 luni de zile valoarea actiunilor Apple a crescut cu o treime iar valoarea capitalizarii bursiere a crescut cu un sfert si probabil pana in vara o actiune a companiei Apple va ajunge sa coste nu mai putin de 500$.