Prima Pagina Apple Apple actioneaza Motorola in judecata, se protejeaza impotriva unei noi interdictii in...

Apple actioneaza Motorola in judecata, se protejeaza impotriva unei noi interdictii in Germania

  Procesul intentat de catre Apple impotriva companiei Samsung in SUA nu este singurul pe care avocatii companiei l-au formulat astazi deoarece un altul impotriva Motorola a ajuns pe masa unei instante din California. Apple incearca sa blocheze posibilitatile celor de la Motorola de a interzice iDevice-urile in Germania sustinand ca Motorola ar fi incalcat un contract de licentiere pe care il avea cu Qualcomm. Compania Qualcomm produce chip-uri baseband si terminalul iPhone 4S al companiei Apple foloseste aceste chip-uri iar Apple incearca sa il protejeze imptriva unei interdictii in Germania. Presupun ca si viitoarele iDevice-uri vor folosi aceleasi chip-uri baseband si actiunea de acm este una care are menirea de a proteja Apple si pe viitor.

Permanent injunctive relief restraining Motorola and its subsidiaries, affiliates, officers, directors, agents, employees, servants, licensors, successors, assigns, and all those acting in concert with them, from prosecuting patent infringement proceedings against Apple based on Apple’s use of the Qualcomm MDM6610 chip and other Qualcomm components licensed under Motorola patents in any forum other than this Court.

  Actiunea intentata de catre compania Apple o puteti citi aici daca va intereseaza sa aflati tot ceea ce doresc sa obtina avocatii trimisi in fata instantei. Interesant este ca Apple doreste ca instanta sa impiedice nu doar Motorola ci si orice alti subsidiari sau companii care cumpara brevete de inventie de la Motorola sa intenteze un proces. Ideea este foarte buna si daca avocatii companiei Apple vor avea succes atunci nu doar iPhone 4S dar probabil si iPad 3 sau iPhone 5 vor fi ferite de eventuale procese intentate de catre Motorola sau Google.

 • glad2see

  Apple doreste sa dea motorola in usa in judecata pentru ca motorola sa nu poata bloca sau sa ii mai dea in alta tara in judecata?Sau sa nu dea qualcom in judecata ca ei utilizeaza piese de la acea firma si atunci au apple de suferit,iar apple e un fel de dumnezeu pe pamant si ceilalti chiar nu au pic de bun simt sa se ia de apple sau de acoliti lor..Hai da-o incolo de treaba ca am trait sa o aud si pe asta,doamne,te crucesti,cum apple doreste ca nimeni sa nu mai ii poata da pe ei in judecata,dar in schimb ei sa poata da pe toti in judecata pe motive tampite gen afisari de cuvinte corectate,iti dai seama cum le afiseaza,sunt tot cu litele pamantene si cred ca sunt afisate de la stanga spre dreapta,la fel ca apple….
  Zaone te intreb si eu,de ce spui ca ideea este foarte buna:)

 • Gabi

  deci sa inteleg ca daca qualcomm are licente ptr tehnologiile incluse in chip, apple sa nu mai plateasca?

 • Da, pentru ca Apple a cumparat un produs licentiat deja.

 • glad2see

  Asa zaone si in ce tara de pe globul asta merge treaba asa,eu iti dau tie spre exemplu dreptul de folosinta a autostradei A1 pe o perioada de 1 an,ai platit pentru acest serviciu si ai dreptul sa folosesti autostrada dupa bunul tau plac,tu esti un producator de ciment,si vinzi acel ciment,acum daca tu iti vinzi produsele catre alte companii,eu trebuie sa le acord si lor dreptul de a transporta cimentul pe drumul meu fra sa plateasca?

 • @glad2see: Frumoasa comparatie, revenind la subiect. Stii tu ce drepturi are Qualcomm prin contractul de licentiere incheiat cu Motorola? Stii tu ca nu are dreptul de a sublicentia tehnologia catre alte companii. Ai participat la discutiile dintre avocatii Apple si Qualcomm? Dupa cum prezinta Apple situatia Qualcomm are dreptul sa protejeze clientii, de aia iPhone 4S nu a fost interzis la vanzare.
  PS: pe viitor daca un comentariu nu apare in secunda in care il publici inseamna ca e la moderare pentru un motiv bun, nu pentru ca te-as modera eu. Stiu ca esti una dintre persoanele moderate in trecut, stiu ca iti schimbi nick-urile si email-urile mai des decat ciorapii doar pentru a trolla in continuare aici, limiteaza-te la comentarii pe subiect pentru ca de absolut fiecare data iti dai arama pe fata. Restul comentariilor la obiect.