Apple actioneaza Motorola in judecata, se protejeaza impotriva unei noi interdictii in Germania

  Procesul intentat de catre Apple impotriva companiei Samsung in SUA nu este singurul pe care avocatii companiei l-au formulat astazi deoarece un altul impotriva Motorola a ajuns pe masa unei instante din California. Apple incearca sa blocheze posibilitatile celor de la Motorola de a interzice iDevice-urile in Germania sustinand ca Motorola ar fi incalcat un contract de licentiere pe care il avea cu Qualcomm. Compania Qualcomm produce chip-uri baseband si terminalul iPhone 4S al companiei Apple foloseste aceste chip-uri iar Apple incearca sa il protejeze imptriva unei interdictii in Germania. Presupun ca si viitoarele iDevice-uri vor folosi aceleasi chip-uri baseband si actiunea de acm este una care are menirea de a proteja Apple si pe viitor.

Permanent injunctive relief restraining Motorola and its subsidiaries, affiliates, officers, directors, agents, employees, servants, licensors, successors, assigns, and all those acting in concert with them, from prosecuting patent infringement proceedings against Apple based on Apple’s use of the Qualcomm MDM6610 chip and other Qualcomm components licensed under Motorola patents in any forum other than this Court.

  Actiunea intentata de catre compania Apple o puteti citi aici daca va intereseaza sa aflati tot ceea ce doresc sa obtina avocatii trimisi in fata instantei. Interesant este ca Apple doreste ca instanta sa impiedice nu doar Motorola ci si orice alti subsidiari sau companii care cumpara brevete de inventie de la Motorola sa intenteze un proces. Ideea este foarte buna si daca avocatii companiei Apple vor avea succes atunci nu doar iPhone 4S dar probabil si iPad 3 sau iPhone 5 vor fi ferite de eventuale procese intentate de catre Motorola sau Google.