Prima Pagina Apple Apple isi obliga partenerii sa nu construiasca produse similare cu ale sale

Apple isi obliga partenerii sa nu construiasca produse similare cu ale sale

  Asustek este unul dintre cei mai mari producatori de calculatoare din lume si in opinia celor de la Apple, plus a multora, modelul Zenbook este mult prea similar cu MacBook Air-ul. Indiferent ce crede lumea despre acest Zenbook, Apple le-a cerut celor de la Pegatron, care asambleaza iPhone-uri si Zenbook-uri, sa incheie parteneriatul cu Asustek altfel il vor pierde pe cel cu Apple. Pegatron castiga destul de multi bani din parteneriatul cu Apple asa ca a luat decizia de a opri parteneriatul cu Asustek incepand cel mai probabil din luna martie.

Apple reportedly was unhappy about Pegatron’s production of Asustek’s Zenbook models, which are similar to its MacBook Air, especially in its outer design, and therefore, demand Pegatron make a choice, claimed the paper, which added that Pegatron began to assemble iPhones for Apple in 2011 and is eager to solicit orders for next-generation iPads from the vendor.

  Miscarea celor de la Apple este destul de neobisnuita avand in vedere ca acum nu mai cauta sa castige procese in instante ci se rezuma la a obliga partenerii sa nu mai asambleze produsele care i-ar incalca brevetele de inventie. Aceasta este doar prima cerere acompaniei Apple insa avand in vedere ca exista atat de multe terminale mobile/laptop-uri care seamana cu un produs al companiei din Cupertino este posibil sa vedem in curand alte parteneriate distruse pentru iDevice-uri sau Mac-uri.

 • sorin

  au si dreptate mi se pare o prostie sa faci un produs indentic

 • GeorgeSS

  Ca de obicei,apple se caca pe ei pentru orice

 • Gigi Berlogea

  @GeorgeSS
  Mi-ar place să îți fure și ție cineva mobilul iar poliția să îți spună că “Haide bă te caci pe tine pentru un mobil”… Poate atunci nu ai mai face comentarii puerile.

 • Adrian

  Deacord cu un commentator de Mai sus si Asa ca cei de la apple fac produse la macuri ma refer prea scumpe macar pt cei care isi doresc un produs similar cu un apple si nu au atati bani pt apple , cei de la Asustek e o optiune si aici nu ma refer la mn ca nu imi permit un apple ba imi permit dar sa se gandeasca si la cei care isi doresc un prods similar si nu isi permite

 • anonimous

  @Adrian, pai asa si dacia, sa faca mercedesuri, ca nu toti isi permit

 • AllexChyu

  @Adrian, in caz ca nu stiai, pretu era cu 100-200$ de dolari mai ieftin … nu era gen 2000 RON

 • glad2see

  Gigi berlogea tu te auzi ce spui?Ce legatura are faptul cu un produs furat de cineva si cu construirea unui altui produs care este in segmentul de nisa?
  Apple de la cine a furat modelul de laptop,mac book,air book,asa aratau si laptopurile inainte sa le faca ei,aaa apple nu au furat,doar au ”inovat” stiu…
  Sambata am fost in emag si m-am jucat putin cu asus zenbook asta de 11”,pot sa iti spun ca e uimitor.
  Nu era modelul de top ci era cu i5 scotea in windows score 6.9 la procesor,6.9 la memorie ram,6.3 la gamming and grafics,5.7 la windows aero,si 7.9 la ssd hard.
  Aceste date sunt similare cu un alienware special pentru jocuri,pur si simplu nu imi vine sa cred cata performanta poate fi inglobata in carcasa aia minuscula…Este incredibil ca un ultrabook de 11” sa obtina 6.3 la grafica,il vreau….
  pe langa asta materialele din care este facut si multe altele,este un produs extraordinar.

 • Vasi

  E un produs copiat dupa Air de care nu a auzit nici dr@cu. Nu zic ca nu e bun, dar copia tot copie ramane. De ce oare Pegatron nu a renuntat la Apple in favoarea Zenbook?

 • glad2see

  Vasi de care vosrbesti,de ”inovatia” asta?
  http://i39.tinypic.com/mk30z.gif

 • Adi

  Se cam umfla in pene cu atacurile astea la alti producatori. Din intamplare am urmarit un serial UFO ceva de prin anul 80-81. E bine in primul episod se poate vedea clar ceva asemanator tabletei ipad, deci cineva profita de bunatatea altora pentru a face bani.

 • Doc

  glad2see, e cumva de plastic, e cumva cu windows, e cumva cu autonomie redusa? Si am epuizat cam 40%… deci e inovatie 😉