Apple isi obliga partenerii sa nu construiasca produse similare cu ale sale

  Asustek este unul dintre cei mai mari producatori de calculatoare din lume si in opinia celor de la Apple, plus a multora, modelul Zenbook este mult prea similar cu MacBook Air-ul. Indiferent ce crede lumea despre acest Zenbook, Apple le-a cerut celor de la Pegatron, care asambleaza iPhone-uri si Zenbook-uri, sa incheie parteneriatul cu Asustek altfel il vor pierde pe cel cu Apple. Pegatron castiga destul de multi bani din parteneriatul cu Apple asa ca a luat decizia de a opri parteneriatul cu Asustek incepand cel mai probabil din luna martie.

Apple reportedly was unhappy about Pegatron’s production of Asustek’s Zenbook models, which are similar to its MacBook Air, especially in its outer design, and therefore, demand Pegatron make a choice, claimed the paper, which added that Pegatron began to assemble iPhones for Apple in 2011 and is eager to solicit orders for next-generation iPads from the vendor.

  Miscarea celor de la Apple este destul de neobisnuita avand in vedere ca acum nu mai cauta sa castige procese in instante ci se rezuma la a obliga partenerii sa nu mai asambleze produsele care i-ar incalca brevetele de inventie. Aceasta este doar prima cerere acompaniei Apple insa avand in vedere ca exista atat de multe terminale mobile/laptop-uri care seamana cu un produs al companiei din Cupertino este posibil sa vedem in curand alte parteneriate distruse pentru iDevice-uri sau Mac-uri.