Prima Pagina Apple Autoritatile din China confisca tablete iPad, Apple risca sa ii fie impusa...

Autoritatile din China confisca tablete iPad, Apple risca sa ii fie impusa si o interdictie de import

  V-am spus saptamanile trecute ca o companie chineza numita ProView a reusit sa obtina intr-o instanta o decizie prin care ii anula companiei Apple  dreptul de folosinta asupra marcii iPad in China. In baza acelei decizii se pare ca in China tabletele iPad sunt retrase de la vanzare de catre anumiti retaileri. Autoritatile din China s-au implicat in retragerea tabletei din anumite magazine insa clientii o pot achizitiona in continuare daca cer in mod expres acest lucru la magazinele din care ea a fost retrasa.

Apparently as a result of the Proview iPad trademark infringement verdict, some local Administrations of Industry and Commerce (AIC) have started to confiscate Apple iPads they find on sale. The article claims that many stores and resellers have taken the products off their shelves to avoid discovery by authorities, but if you ask for an iPad you can still buy one. It is not clear if this is going to happen nationwide or if this is just the action of a handful of local authorities, but Apple has a lot of risk in this case.

  Desigur ca nimeni de la Apple nu a oferit informatii in legatura cu aceasta problema din China insa este foarte probabil ca tabletele sa fie oficial repuse in vanzare in foarte scurt timp daca avocatii companiei americane vor obtine o decizie care sa le dea acest drept. China este a doua tara in care tabletele iPad sunt scoase din vanzare, Germania fiind prima in care Apple a fost obligata sa faca acest lucru. Este interesant cum in tara unde drepturile de autor nu conteaza autoritatile scot tablete iPad din vanzare.

UPDATE – 13:30: Autoritatile din China au confiscat 45 de tablete iPad din magazinele retailerilor dintr-o anumita zona a Chinei iar tableta a fost retrasa de la vanzare din magazinele marilor retaileri. Compania ProView are deja pornit un proces impotriva celor de la Apple si asteapta o plata de 1.5 miliarde de dolari drept compensatie pentru perioada in care tableta s-a vandut fara drept in China. Apple cumparase pentru 55.000$ dreptul de folosinta a marcii iPad in Europa si Hong Kong de la compania “mama” a ProView insa acum subsidiara din China sustine ca acea intelegere nu acoperea in fapt si China.

  Cei de la Apple nu au comentat nimic pe marginea problemelor din China insa compania ProView a trimis deja documentatia autoritatilor vamale si intentioneaza sa impuna o interdictie de import a tabletei in China.

 • Luca

  Nu contează drepturile de autor ale altora nu ale lor………chinezi astia …..
  Eu in locul lui apple iași pune cu botul pe labe transferând toată producția in Brazilia sau India căci nu doar china are mana de lucru ieftină,cad vor vede guvernul chinez câte locuri de munca le ia Apple se vor ruga de ei sa le dea patentul gratuit

 • Claudiu daniel

  In curand cred ca vor revenii la aceasta decizie !! Daca Apple ar decide mutarea fabricilor in India sau alte locuri cred ca se vor razgandi imediat !! In afara de cate milioane de locuri de munca ofera , miliarde de € publicitatea pe care o face acel simplu MADE IN CHINA nu ii va face sa fie fraieri sa renunte la acest parteneriat !! Si in ultimul timp chinezii au dovedit ca sunt si au luat decizii foarte intelepte !!

 • Vasi

  Toti vor bani de la Apple…

 • Totoflea

  Ideea este ca nu vor putea vinde nu ca nu au unde sa le faca. Si asta ii doare pe ei, nu neaparat ca nu au unde sa le fabrice…

 • Vlad Gheorghiu-Ichimescu

  Apple se crede buricul pamantului, ei inoveaza si inventeaza; de fapt pun bir pe ce e deja creat cu alt nume… TOTUSI cumparatorul are dreptul sa cumpere ce vrea daca ii convin pretul si caracteristicile ! Apple a pornit razboiul cu mici lupte singulare cu anumite firme, acum toti se ataca intre ei … haos

 • NimeniAltu

  Claudiu Da – Apple nu are cum sa mute fabricile din China pentru ca toate componentele lor se fabrica acolo si nu- si permit sa le transporte de exemplu in US .Plus ca productia in China este la pret minim:) Ii doare undeva pe Apple de locurile de munca chinezesti sau de altceva decat de profitul lor:))

 • KFF

  Schimba cutiile si fac un update iOS , sa nu scrie iPad in coltul din stanga sus ci Apple .

  Iar pe cutii stergi numele iPad , oricum chinezii care cumpara stiu despre ce e vorba .

  Apoi faci o campanie publicitara in care prezinti produsul fara nume spunand ca e atat de cunoscut incat nici nu mai trebuie aa ii mentioneze numele .

 • Claudiu daniel

  NimeniAltul nu ai inteles care era ideea!! Ai inteles invers !

 • Dorin zanfir

  Nu vad pa nimeni sa scrie:” sa plateasca domnule pentru folosirea numelui de:iPad”.La o adica cei de la Samsung sunt vinovati ca au creat o tableta cu design asemanator si trebuie sa plateasca pentru acest lucru-prin interdictia de a o vinde in continuare,modificarea design-ului,etc.Apple are acum ceva procese cu diferiti producatori din varii motive si daca la inceput se mai putea spune ca Apple era copiat ilegal,pare in ultimul timp a se dovedi ca si Apple foloseste tehnologii,idei pt care nu plateste drepturi de autor,licente.

 • Sorin C

  Hehheheh ce va mai place sa va faceti griji de soarta companiei Apple… aveti ceva castiguri materiale? Eu ma intreb daca Apple provoaca dependenta mai rau ca etnobotanicele.:)))
  Saptamana viitoare la Mega Image aduc hartie igienica Apple si la Metro si Real baga pui cu mar muscat:))))
  In Bulgaria sunt sanse sa deschida vreo fabrica??? Nu de alta dar or sa moara multi romani pe la portile ei mirati.

 • Marius

  Bine zis

 • Doc

  As face altceva, as vinde cu taxe suplimentare,ca scrie Ipad pe produs si fara daca scrie Ipaad, ca doar chinezul cu Panasoanic ne-a invatat cum se face comert cu japca 😀

 • Pingback: Tableta iPad ar putea fi scoasa din vanzare in 20 de orase din China, ar putea fi interzisa la import()

 • Pingback: Apple ar putea ajunge in imposibilitatea de a mai exporta tablete iPad in magazinele sale din intreaga lume.()

 • Pingback: Apple ar putea ajunge in imposibilitatea de a mai exporta tablete iPad din China pentru magazinele sale din intreaga lume()