Prima Pagina aplicatii Iata cum testeaza dezvoltatorii noile aplicatii pentru iOS

Iata cum testeaza dezvoltatorii noile aplicatii pentru iOS

  Orice dezvoltator de aplicatii pentru iOS care doreste ca titlurile sale sa aiba cautare in App Store trebuie sa fie foarte bine “echipat” pentru a isi testa creatiile in orice conditii. In imaginea de mai sus aveti un “banc de lucru” al unui dezvoltator normal care isi testeaza aplicatiile pe nu mai putin de 12 iDevice-uri cu 8 versiuni diferite ale iOS inainte de a le lansa in App Store. O diversitate atat de mare in iDevice-urile folosite pentru teste garanteaza utilizatorii de faptul ca acea aplicatie va functiona bine indiferent ce versiune de iOS au ei in propriul terminal.

I can test anything from iOS 3.1 through iOS 5. The older OS versions are especially helpful to keep around since it is essentially impossible to replicate an issue on iOS 3.X without having a dedicated device kicking around. While taking this picture I was struck by how little the form factor of the iOS lineup has changed in the last 5 years. From above they all look almost identical.

  Din pacate nu toti cei care dezvolta aplicatii pentru iOS isi permit sa cumpere atat de multe iDevice-uri asa ca atunci cand o aplicatie se inchide singura sau genereaza erori trebuie sa va ganditi ca ea probabil a fost testata pe nu prea multe versiuni ale iOS si probabil pe iDevice-uri care nu au jailbreak.

 • Alin

  Sa fiu carcotas…. Unde-i 3gs?

 • cozin

  Nu a mai avut loc in poza 🙂

 • Toma

  KindleFire, Kindle 4, Nexus One, G1, WP7, Kindle 4 nu sunt idevice-uri. 😀

 • Ce legatura au cele 6 deviceuri no-ios cu dezvoltarea pe iOS?

 • Toma

  Ar trebui ca Apple sa faca iosurile vechi disponibile pentru dezvoltatori ( sau cel putin niste versiuni speciale pt. testare de appuri).

 • Dezvolta omul si pentru Android, ala e bancul lui de lucru, majoritatea sunt iDevice-uri.

 • Florin

  De ce nu foloseste compilatorul software integrat in xcode? Functioneaza la fel si poate alege in ce versiune vrea sa testeze aplicatia. Iti dai seama ce ar insemna sa incerci sa faci o aplicatie pentru windows sau pentru mac etc si sa iti cumperi tot felu de laptopuri cu versiuni diferite ale SO. Tocmai din cauza asta exista compilatoare. Iar mai apoi exista feedback din partea clientilor.

 • Talibanu90

  Din cate vad sunt 2 iphone’uri 4s ios 5.0…..dar difera culoare….este vro diferenta hardware intre ele??

 • @Talibanu90 :)))) cred ca omul doar a vrut sa isi “etaleze” ce avea prin casa… daca tot vroia sa testeze ceva sunt sigur ca nu testa pe iPhone 3G in loc sa aiba macar un 3GS … iar diferenta intre 4S alb si 4S negru este enorma la capitolul software … (joking)