Prima Pagina Apple Apple scoate ”la atac” unele dintre cele mai importante brevete de inventie...

Apple scoate \”la atac\” unele dintre cele mai importante brevete de inventie impotriva Samsung

  In weekend v-am spus ca Apple a actionat in judecata compania Samsung cerand in SUA blocarea comercializarii terminalului Galaxy Nexus. Acest smartphone este facut de catre Samsung in colaborare cu Google si este primul care a fost lansat pe piata impreuna cu Android 4.0 Ice Cream Sandwitch. Imptriva sa si a Android OS 4.0 Apple a scos din “arhiva” 4 brevete de inventie extrem de importante care in opinia analistilor americani aduc in fata unei instante din California cel mai important proces dintre Apple si Samsung. Cele 4 brevete de inventie ale Apple se refera la: posibilitatea de a cauta informatii pe mai multe surse folosind o singura interfata iar Apple aduce in discutie Siri; optiunea de a detecta date, precum un numar de telefon, intr-o pagina web sau un email si optiunea de a face un link prin care o comanda poate fi actionata(apelare, trimitere SMS); actiunea de deblocare a unui terminal prin operatiunea slide-to-unlock; si in final avem brevetul pentru corectarea automata a frazelor.

Analyst Mike Abramksy with RBC Capital Markets said in a note to investors Monday that although Apple’s previous lawsuits against Samsung have failed to gain an injunction against the Korean company’s products, Apple is not backing down. The latest lawsuit, filed in California last week, is based on what he sees as “much stronger patents” than previous lawsuits.

“The smartphone patent war is now at its highest intensity,” Abramsky said. “While Apple’s litigation to date has failed to produce any significant wins, Apple is now bringing its strongest patents into the war.”

  Brevetele de inventie ale Apple reprezinta tehnologii esentiale si extrem de importante in Android OS 4.0 iar o posibila decizie de a interzice comercializarea Galaxy Nexus ar putea fi extinsa asupra tuturor terminalelor echipate cu Android 4.0 Ice Cream Sandwitch. Desigur ca Google si Samsung pot scoate acele functii din terminale insa ar lasa Android-ul fara cateva functii extrem de importante. Apple a tinut ascunse brevete aparent importante si acestea nu sunt singurele insa cred ca nici Google sau Samsung nu s-au lasat mai prejos si au pregatit un raspuns cel putin la fel de puternic.

 • Sir Vladio

  Singurul ‘brevet’ cu care fiecare din cele 2 firme ar putea castiga este Inovatia

 • Victor Preda

  E pe vine galaxy s3 …Apple stie !!!!….Si cu tab-ul a fost la fel …..o strategie super tare ….

 • real

  @zaone,parerea mea umila e ca procesele astea sunt reclama pe fata
  cel putin intre apple si samsung

 • CalinC

  O sa ajungem sa incaruntim si astea nu o sa se termine…numai daca intra vreo una in faliment….ehee…o sa mai citim din astea..:)))

 • Toma

  Hai, ma lasi? De ce nu ii da si Microsoft in judecata pe cei de la Apple ca folosesc auto correct, nu? Ca doar ei au facut asta prima oara in Word.

 • Apple mai ramane sa breveteze respiratia. E penibil.

 • ciprica

  @Mascka: au incercat sa breveteze si asta, dar nu au primit inca un raspuns. De fiecare data cand se apuca de formulat un raspuns, pe judecatori ii apuca rasul…

 • Alex

  Numai fani android pe aici. Eu zic sa reveniti la telefoanele voastre de 3 milioane

 • Gabi

  Zicala “Nu haina face pe om” este cât se poate de adevărată. Poţi înlocui “haină” cu “telefon”, “casă”, “maşină” sau cu orice altceva. Niciun bun material nu te ridică decât în rândul celor de teapa ta. Poate, într-o zi, vei ajunge regele lor.

  mai bine cititi tot articolul „Mesaj către cocalarul cu iPhone şi cocalarul cu Android”
  http://www.go4it.ro/telefoane-mobile/mesaj-catre-cocalarul-cu-iphone-si-cocalarul-cu-android-9189252/

 • Liviu

  Gabi , trebuie sa recunosc ca ai gasit un articol de nota 10 , bravo , mult adevar este acolo . Vizavi de tematica articolului , trebuie sa spun un singur lucru : la mine in casa sun 3 telefoane iphone ( unul cumparat de nou si alte doua injghebate din piese de schimb ) , sunt f. Multumit de felul cum se misca ai de felul cum imi fac treaba , mai ales ca am schimbat macazul dupa 10 ani de nokia . Insa cand vine vorba de apple , imi vine sa intru in pamant din cauza prostiei si neghiobiei afisate la drumul mare . Au brevete idioate , neinventate de ei , precum autocorect si utilizarea unui telefon in timp ce vb. , lista e lunga si nu are rost sa ne intindem . Cei care au o varsta si au fost ‘de la inceput’ vizavi de telefoanele gsm , isi dau seama rapid ca multe din patentele lui Apple sunt prosteala pe fata , mai ramane de brevetat cercul si patratul si in rest paisajul e complet . Poate ca in paturile americanilor inculti o astfel de strategie prinde , insa prin alte locuri , intelectualitatea si cei mai tehnici sunt de mult scarbiti de strategia apple . Am ales sa protestez impotriva prostiei apple de a se afisa in public , nu am nici nimic de zis vizavi de bijuteriile lor tehnice . Sunt dezgustat profund doar de strategia lor murdara de a da pe x sau y in judecata pt publicitate , strategie care este in profunda contradictie cu acest minunat concept care este idevice . Salutari comunitatii minunate idevice de pe acest bloc si sa auzim numai de bine .

 • real

  @GABI +2
  interesant punctul de vedere,,aviz haterilor

 • Funny you should talk.

 • djcata

  daca si alea sunt brevete …………

 • Sunt curios ce anume consideri tu a fi demn de titlul “brevet”.

 • djcata

  pai de ex cautare in mai multe surse : daca am casuta de search care cauta si in site si pe web inseamna ca incalc brevet apple ,nu ? asta e o chestie de bun simt cautare in mai multe surse nu o inventie … alt exemplu detectarea datelor in pagini de ex numere tel asta fac si eu pe K800 deci nu e ceva nou si inventat de apple …. corectarea automata e tot ceva vechi deci astea sunt abureli