Apple actioneaza Samsung in judecata in SUA, invoca 4 brevete de inventie si cere interzicerea comercializarii Galaxy Nexus

  Pana in prezent Apple a avut cateva tentative de a bloca vanzarile terminalului Samsung Galaxy Nexus in diverse tari de pe glob insa intr-un recent proces intentat in SUA compania pare mai determinata ca oricand sa atace terminalul celor de la Google/Samsung, dar in principal sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwitch. Apple invoca nu mai putin de 4 brevete de inventie pe care le considera esentiale si care se refera la: posibilitatea de a cauta informatii pe mai multe surse folosind o singura interfata iar Apple aduce in discutie Siri; optiunea de a detecta date, precum un numar de telefon, intr-o pagina web sau un email si optiunea de a face un link prin care o comanda poate fi actionata(apelare, trimitere SMS); actiunea de deblocare a unui terminal prin operatiunea slide-to-unlock; si in final avem brevetul pentru corectarea automata a frazelor:

  • US Patent No. 5,946,647 – this patent was filed in 1996 (issued 1999) and covers detecting data, such as a phone number, in an email or web page, creating a link to that data, and initiating an action like calling the phone number when the user selects the link. The data could also include addresses, dates, etc.
  • US Patent No. 8,086,604 – this patent claims priority back to 2000 (issued Dec. 2011) and covers searching multiple sources of information (on device and elsewhere) through a single search interface, such as Siri. Apple specifically touts Siri in its injunction request, but also argues that a unified text search is covered by the patent as well.
  • US Patent No. 8,046,721 – this patent claims priority back to 2005 (issued Oct. 2011) and covers Apple’s signature slide-to-unlock feature. While Apple already has patent coverage on an image unlock feature, this newest patent is obviously intended to be a bit broader — likely addressing potential workarounds implemented by Google and OEMs over the last couple of years.
  • US Patent No. 8,074,172 – this patent was filed in 2007 (issued Dec. 2011) and covers providing word suggestions while the user types on a touchs

  In luna decembrie a acestui an Apple a reusit sa castige un proces impotriva companiei HTC in baza brevetului 5,946,647 si este posibil ca acum Samsung sa fie afectata de utilizarea sa. Indiferent care brevete i-ar putea aduce o victorie companiei Apple, este clar ca acum lucrurile se complica si compania devine mult mult mai agresiva in lupta impotriva producatorilor de terminale Androi dar in special impotriva Google care sustine Motorola.