Prima Pagina Apple UPDATE: Amazon inceteaza sa mai vanda tableta iPad 2 in China

UPDATE: Amazon inceteaza sa mai vanda tableta iPad 2 in China

  Amazon, unul dintre cei mai mari retaileri de pe glob si un partener traditional al Apple, a decis sa scoata din vanzare tableta iPad 2 in China. Decizia vine in urma recentelor probleme pe care Apple le are cu marca iPad inregistrata de Proview. Compania chineza doreste sa interzica exporturile si importurile tabletelor iPad in China insa guvernul chinez ia partea companiei Apple dar marii retaileri au fost fortati sa scoata tableta din magazinele online. Amazon, QQ Tech si Suning nu mai vand tablete iPad 2 incepand de astazi insa produsul este disponibil in magazinul online al Apple.

  Desi totul parea sa fie doar o problema minora, iata ca in final compania Proview este foarte hotarata sa isi apere drepturile de autor. Totul a pornit de la faptul ca Apple a cumparat drepturile asupra marcii iPad insa ele nu se aplica si in China iar o instanta chineza a decis ca Apple nu poate folosi denumirea iPad pentru a promova tableta in China fara acordul celor de la Proview.  Pana acum guvernul chinez a afirmat ca nu va bloca exporturile si importurile tabletei insa ea nu este disponibila la marii retaileri din China.

UPDATE: Se pare ca Apple le-a cerut celor trei retaileri sa scoata tableta din vanzare, deci compania pregateste probabil o aparare in fata celor de la Proview.

Have no doubt about this: Amazon China withdrew Apple’s iPad and stop the sale of the tablet from 14th February night in the country. According to an Amazon China spokesman, the withdrawal is on the notice of Apple and also it’s the adjustment on its sales strategy…

  • Liviu

    In articol se scrie ca apple a cumparat numele marcii ipad dar ca treaba asta nu aplica si in China , ca acolo nu se respecta drepturile de auto. In realitate povestea e alta: mai bine de 10 ani in urma , proview a inregistrat ca marca acelasi nume . Apoi apple a actionat in judecata proview pt numele ipad . Un astfel de dus rece era necesar pt apple , in viata nu intotdeauna totul se rezolva cu forta . Desi proview a demonstrat legal ca are dreptate , statul chinez ignora acest fapt , sunt in joc interesele financiare ale Chinei care sunt inainte de orice patent . Alta ar fi fost de exemplu reactia statului chinez daca apple s-ar fi bagat in politica si ar fi zis ca nu se respecta democratia in China. In secunda doi tot ce inseamna apple ar fi fost ras din China , iar pretul terminalului s-ar dubla , adica Apple ar falimenta numai cu productie de telefoane in SUA. Asta inseamna politica , fiecare isi vede de interese si se gandeste de 10 ori inainte de a face declaratii.

  • In realitate Proview nu isi respecta angajamentele pentru ca a vandut marca iPad si nu vrea sa recunoasca vanzarea in China. De fapt in spatele proview stau 9 banci, unele detinute de statul chinez, deci intreaga poveste este mult mai complicata.