UPDATE: Amazon inceteaza sa mai vanda tableta iPad 2 in China

  Amazon, unul dintre cei mai mari retaileri de pe glob si un partener traditional al Apple, a decis sa scoata din vanzare tableta iPad 2 in China. Decizia vine in urma recentelor probleme pe care Apple le are cu marca iPad inregistrata de Proview. Compania chineza doreste sa interzica exporturile si importurile tabletelor iPad in China insa guvernul chinez ia partea companiei Apple dar marii retaileri au fost fortati sa scoata tableta din magazinele online. Amazon, QQ Tech si Suning nu mai vand tablete iPad 2 incepand de astazi insa produsul este disponibil in magazinul online al Apple.

  Desi totul parea sa fie doar o problema minora, iata ca in final compania Proview este foarte hotarata sa isi apere drepturile de autor. Totul a pornit de la faptul ca Apple a cumparat drepturile asupra marcii iPad insa ele nu se aplica si in China iar o instanta chineza a decis ca Apple nu poate folosi denumirea iPad pentru a promova tableta in China fara acordul celor de la Proview.  Pana acum guvernul chinez a afirmat ca nu va bloca exporturile si importurile tabletei insa ea nu este disponibila la marii retaileri din China.

UPDATE: Se pare ca Apple le-a cerut celor trei retaileri sa scoata tableta din vanzare, deci compania pregateste probabil o aparare in fata celor de la Proview.

Have no doubt about this: Amazon China withdrew Apple’s iPad and stop the sale of the tablet from 14th February night in the country. According to an Amazon China spokesman, the withdrawal is on the notice of Apple and also it’s the adjustment on its sales strategy…