Apple ar putea scapa de o interdictie de import/export in China multumita popularitatii produselor sale si guvernului chinez

  Ieri v-am spus ca Apple ar putea fi pusa in imposibilitatea de a mai vinde tablete iPad in lumea intreaga deoarece o interdictie de export impusa in China ar bloca posibilitatea de a mai scoate tabletele din fabricile Foxconn. Compania Proview este cea care doreste sa impuna aceasta interdictie privind exportul si importul insa CEO-ul companiei a dezvaluit ca un asemenea obiectiv este foarte greu de atins. Oficialii companiei au discutat cu reprezentanti ai autoritatii vamale din China care a sustinut ca impunerea unei interdictii de import/export ar fi extrem de greu de realizat in principal pentru ca produsele Apple sunt atat de populare. In secundar vorbim despre blocarea unor fabrici care au angajati sute de mii de chinezi, blocarea platii unor taxe iar pentru guvernul chinez business-ul facut de Apple este mai important decat drepturile celor de la Proview.

The customs have told us that it will be difficult to implement a ban because many Chinese consumers love Apple products. The sheer size of the market is very big. We have applied to some local customs for the ban and they’ll report to the headquarters in Beijing. Some people say that Proview wants to take the chance to make a sum of money from Apple and this is tarnishing our company’s reputation. We need to clarify what’s the truth behind it.

  Practic Proview are toate drepturile sa ceara impunerea acestei interdictii insa autoritatile vamale din China nu doresc sa faca acest lucru deoarece ar avea extrem de multe de pierdut si acest lucru se va rasfrange si asupra companiei Foxconn. Desi cei de la Proview doresc sa obtina peste 1 miliard de dolari compensatii de la Apple pentru utilizarea marcii iPad in China, atitudinea guvernului chinez da de inteles ca Apple nu are de ce sa isi faca griji in momentul de fata.

  Adevarul este ca pentru o tara precum China, fabricile Foxconn care asambleaza atat de multe iDevice-uri, partenerii care produc unele componente, sistemele de logistica necesare pentru transport plus taxele platite de Apple au o valoarea mult mai mare decat proprietatea intelectuala detinuta de Proview. Atitudinea nu este corecta insa vorbim despre o tara comunista.